"Alltid kul att slå dem på näsan"

Publicerad 2016-11-14

Ishockey. Säsongens första Skånederby var en målfest med 13 mål - returen blev raka motsatsen.

Först efter 50 minuter bröt Malmöbacken Johan Ivarsson dödläget mot Rögle.

– Alltid kul att slå dem på näsan, säger Ivarsson efter 2-1-segern.

När Malmö och Rögle möttes i Ängelholm i början av oktober blev det hela 13 mål när bortalaget vann med 7-6. I returen i Malmö tog det 50.40 minuter innan hemmaförsvararen Johan Ivarsson satte matchens första mål.

– Jag försökte få in den på mål och den gick hela vägen. Det var skönt, säger Ivarsson med ett leende.

Andra SHL-målet

Från offensiv blålinje skickade 21-åringen i väg pucken som letade sig, via trafiken framför mål, in bakom Oscar Dansk i Röglemålet.

– Den var tillräckligt hård för att gå in, men det var ju inget slagskott, säger försvararen efter sitt andra SHL-mål i karriären.

TT: Är du förvånad över matchbilden med tanke på alla mål i Ängelholm senast?

– Förvånad och förvånad - allting kan hända i ett derby. Det kan bli 0-0 och det kan bli 7-6 som sist, säger Ivarsson.

Fredrik Händemark utökade till 2-0 när Rögle tog ut Dansk i jakten på en kvittering. I slutsekunderna reducerade Patrick Cehlin, men nära 2-2 var det aldrig.

– Båda lagen är mer försiktiga. Försöker vara noggranna vid linjerna och inte göra så många misstag. Jag tycker att vi spelar strukturerat och håller oss till matchplanen hela tiden, säger Ivarsson om tämligen chansfattiga matchen.

Inför landslagsuppehållet åkte Malmö på tre raka förluster och släppte in nio mål. När Karjalaturneringen spelades valde skåningarna att fokusera på att försvarsspel.

– Vi kände att vi inte kan leva på att vara så effektiva som vi var i början. Vi tyckte att vi har släppt in får många mål och det lade vi fokus på under landslagsuppehållet. Alsenfelt (målvakten Oscar) står på huvudet och har varit riktigt bra de tre senaste matcherna, säger Ivarsson.

"Surt att förlora"

Efter uppehållet har det blivit två vinster och en övertidsförlust (0-1 mot Färjestad) och blott ett insläppt under ordinarie tid. Nu fortsätter Malmö att haka på SHL-toppen och är tabelltvåa med sina 33 poäng.

För Rögle är verkligheten annorlunda. Ängelholmslaget studsade tillbaka något med två raka vinster innan uppehållet, men har nu tre raka nederlag och är kvar i tabellens nedre regioner.

– Det är så klart surt att förlora. Jag tycker att det är en jämn match hela tiden och det är ett litet slumpmål som avgöra. Sådana behöver vi också ha. Jag tycker att det är ett steg framåt jämfört med de senaste matcherna, säger Magnus Bogren, assisterande tränare i Rögle.

TT

Följ ämnen i artikeln