Individen i centrum i ny handbollsutbildning

TT-SPORT

Handboll. Handbollslandslagen har inte nått upp till förbundets vision. Därför gör man om spelarutbildningen, en satsning på talangutveckling på ungdomar mellan 14 och 19 år. Det programmet drar i gång i vår.

– Det här måste leda till att vi kommer upp i toppen, säger Per-Olov "Tjolle" Ström, ansvarig för spelarutbildningen, till Aftonbladet.

23 av Sveriges främsta tränare har varit bollplank under processen med spelarutbildningen och deras rekommendationer är att utveckla individen mer.

– Vi tar inte bort det kollektiva samarbetet, som fortfarande är viktigt i svensk handboll, men vi kommer att lägga mycket mer tyngdpunkt på vad individen ska göra, säger Ström.

Annat som finns med i den nya spelarutbildningen är att behålla spelare i systemet så länge det bara går och integrera spelarutbildningen med tränarskolan, handbollsgymnasierna och distrikten.

I handbollförbundets Vision 2017 var visionen och målet att bland annat ta minst en medalj i OS och guld i damernas EM i år, något man inte nått upp till efter uttåget i EM.

TT