Grönborg nöjd efter turneringssegern

TT-SPORT

Ishockey. Det hör inte till vanligheterna att Tre Kronor vinner Channel One Cup.

Segern mot Finland med 4-2 innebär den andra titeln det här millenniet - och Rikard Grönborgs första triumf som förbundskapten.

– Jag är nöjd med laget, säger Grönborg till TT.

Trots att söndagens match mot Tjeckien återstår är det klart att Sverige vinner årets upplaga av Channel One Cup i ishockey - den första titeln i Moskva sedan 2011 och den blott andra sedan 1998.

Turneringssegern är Sveriges första för säsongen, i Karjala i november blev Tre Kronor fyra, och dessutom är det Rikard Grönborgs första vinst i Euro Hockey Tour.

– Men det viktiga är att det är lagets första seger i år, säger han.

– Vi ligger i en process, där vi identifierar spelare som kommer att vara landslagsmän. Om det är jag som är förbundskapten är en bisak.

Bra prestationer

Efter många återbud kom Sverige till turneringen med 17 SHL-spelare och flera debutanter, och Grönborg är nöjd med vad nykomlingarna visat upp.

– Jag tar med mig många bra individuella prestationer, säger han.

I torsdags blev det seger mot ett stjärnspäckat Ryssland med 3-1 och succén fortsatte mot Finland på lördagen.

Vågade spela ut

Tre Kronor gick i från till 3-0 genom mål av Erik Gustafsson, Alexander Bergström och Magnus Nygren. Patrik Zackrisson satte 4-1 innan halva matchen var spelad och Sverige kunde hålla undan utan några större problem.

– Sett över 60 minuter är vi det bättre laget. Vi spelar på det sätt vi kommit överens om, säger Grönborg.

– Vi hade samma energi som mot ryssarna. Energin i den matchen var bra, men i början av matchen vågade vi inte spela ut. Det gjorde vi mot finnarna. Jag tycker det är viktigt att vi tog det steget.

TT