TT-Sport

Ogier vann efter dramatik

TT-SPORT

Bilsport. Upplösningen av årets upplaga av Svenska rallyt blev dramatisk.

På den sista av de 21 sträckorna blev ett misstag av norrmannen Andreas Mikkelsen avgörande, medan världsmästaren Sébastien Ogier höll nerverna under kontroll.

Det var upplagt för en rafflande avslutning av det svenska VM-rallyt. Tre förare hade fortfarande chansen at ta hem slutsegern när en enda sträcka återstod att köra, den nära 16 kilometer långa sträckan i Värmullsåsen.

Andreas Mikkelsen var i ledning, men hade bara tre sekunder att gå på till fransmannen Ogier och 4,6 sekunder till belgaren Thierry Neuville.

Segern smakade gott

När Ogier kom i mål efter slutsträckan var han nöjd och förberedd på en nervös väntan.

Men han behövde inte vänta särskilt länge innan beskedet om att Andreas Mikkelsen fastnat i en snövall kom. Därmed var saken klar.

– Från första till sista sträckan har vi verkligen gett allt och har tagit en hel del risker. Den här segern smakar verkligen lite extra gott, sade Sébastien Ogier, som fått en smakstart på rallysäsongen.

Fransmannen vann även den inledande VM-deltävlingen i Monte Carlo.

"Gav allt"

För Andreas Mikkelsen blev det ett bittert slut på rallyt. Innan det ödesdigra misstaget körde norrmannen absolut jämnt med Ogier på sträckan och han var på väg mot sin karriärs största seger.

– Jag gav allt, det fanns ingenting att spara på om jag skulle vara snabbare än Ogier och Neuville. Jag gjorde ett fel som blev kostbart, men det finns ändå mycket positivt att ta med sig härifrån och vi kommer igen, sade Andreas Mikkelsen vars avåkning kostade 40 sekunder.

Thierry Neuville blev tvåa, Mikkelsen fick nöja sig med tredje plats.

Tvåfaldige världsmästaren Sébastien Ogier tog sin 27:e VM-seger och har nu ryckt åt sig en ledning med 23 poäng i VM-sammandraget. Nästa deltävling avgörs i Mexiko 5-8 mars.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport