Ingen Berglund-effekt för Brynäs

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Två vinster och totalt åtta poäng på de nio matcher som spelats sedan tränarbytet. Då låste Brynäs in sig i omklädningsrummet efter ännu en förlust (3-5).

– Alla vet vad man ska göra men någonstans blir vi små där ute i första perioden. Det var det vi pratade om, säger tränaren Thomas âBulanâ Berglund.

Den nittonde januari fick tränartrion Tommy Jonsson, Andreas Dackell och Ove Molin sparken. In kom Berglund med Petter Nilsson som handplockad sidekick.

Men tränarbytet har inte fått avsedd effekt i tabellen. Mot Linköping (3-5) gav Gävlelaget bort matchen redan i första perioden, när gästerna tilläts glida ifrån till en tremålsledning.

Där Linköping spelade genomtänkt med tydliga roller, fint passningsspel och kliniskt skicklig, rapp spets framåt såg Brynäs till en början mest håglöst ut - åt båda håll. Samtidigt som normalt stabile Bernhard Starkbaum inte var riktigt vaken i Brynäsmålet.

Har en plan

Och det är just i förstaperioderna som akilleshälen sitter menar Berglund.

– Vi tror att vi har lärt oss läxan - att vi ska komma ut med attack och ta matchen redan i början men vi gör inte det. Då måste man ställa sig frågan, varför gör vi inte det?  Det är det vi har pratat om där inne.

TT: Har du någon tanke om hur ni ska lyckas?

– Ja, men den tänker jag inte berätta. Inte för dig eller någon annan, den tar jag för laget. Sedan vet vi alla vad vi kan och det visar vi i andra och tredje. Det handlar bara om att ta fram det i första perioden. Det jobbar vi med. Vi har satt igång processen, säger Berglund.

Bytte målvakt

Han bytte målvakt redan i slutet av första perioden men det var inte förrän Christian Djoos snabba 1-4 reducering 3.17 in i tredje som det blev match igen.

Gävlelaget plockade då fram den intensitet, de snabba fötter och de tydligare roller som Berglund pratat om sedan han tog över.

Nu gav scenförändringen ett fräckt 2-4-mål av Daniel Mannberg med en man färre på isen och ett läckert 3-5-mål köksvägen av Pathrik Westerholm.

Men läget är fortfarande prekärt och den här kvällen var det endast en ny Leksandsförlust som hjälpte Brynäs att hålla kvar näsan precis ovanför kvalstrecket:

– Men det är inget som vi kan förlita oss på över tid. Vi måste se till vår egen insats och förstaperioden är alldeles för blek, det är alla överens om.

TT

Publicerad: