TT-Sport

Schürrle till Wolfsburg

TT-SPORT

Fotboll. André Schürrles övergång från Chelsea till Wolfsburg var den mest uppseendeväckande affären innan det europeiska transferfönstret i fotboll stängdes på måndagen. Wolfsburg uppges ha fått betala 30 miljoner euro, drygt 280 miljoner kronor, för mittfältaren.

Bara timmar innan transferfönstret stängdes vid midnatt mot tisdagen blev det klart att André Schürrle lämnar London och Chelsea för tyska Wolfsburg. Den tyske världsmästaren har haft svårt att ta en plats i José Mourinhos startelvor den här säsongen. Schürrle kom till Chelsea från Leverkusen sommaren 2013 och hans kontrakt med Wolfsburg gäller i fyra och ett halvt år. Chelsea fyllde luckan efter Schürrle med att kontraktera colombianen Juan Cuadrado från Fiorentina på fyra och ett halvt år. Spelarköpet är det dyraste i Wolfsburgs historia och möjliggjordes med försäljningen av Ivica Olic till Hamburg, på kvalplats i Bundesliga, förra veckan.

Wolfsburg ligger på andra plats i Bundesliga och skrällvann toppmötet med Bayern München med 4-1 i fredags. Det var ligasäsongens första förlust för mästarlaget Bayern München. Wolfsburg är fortfarande åtta poäng efter Bayern München.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport