Hansdotters svit imponerar

Publicerad:
Uppdaterad:

Alpint. 2-2-3-4-4-1.

Frida Hansdotters resultatrad i slalom i vinter imponerar. Även på konkurrenterna.

– Frida har varit... otroligt snabb, säger amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin.

Den amerikanska alpinstjärnan inledde säsongen med att ta sin första världscupseger i storslalom och såg ut att bli lika svårslagen som tidigare år.

I stället hände något annat. I första slalomtävlingen var 19-åringen inte bättre än elva och såg själv rätt förbryllad ut efteråt.

– Alla tänkte väl lite "vad hände med Shiffrin?". Det är väl bra för oss andra att se att hon också är mänsklig, säger Frida Hansdotter.

Men konstaterar i meningen efter att Shiffrins formsvacka bara blev en tävling lång.

– Ja, nu är hon ju tillbaka igen och åker jättebra.

Svenska segrar

För Frida Hansdotter började säsongen med en andraplats och "svackan" hittills är två fjärdeplatser. Ett rätt bra slagläge inför slalomen i morgon. Genrepet, storslalomen i går, slutade med en tolfteplats - säsongens bästa notering.

Dessutom kommer Hansdotter in till VM som segrare i den senaste slalomen, i Flachau. Även Maria Pietilä Holmner har en seger, från Åre, med sig in i VM-slalomen medan Sara Hector och Anna Swenn-Larsson har varsin niondeplats som bäst.

Mikaela Shiffrin är samtidigt självkritisk efter hösten. En misslyckad fartsatsning tog onödig energi, samtidigt som framgångssagan från de senaste säsongerna tog en lite dystrare omväg innan hon hittade rätt inställning igen - både mentalt och med materialet.

– Det var väl rätt väntat att jag också skulle hamna i ett läge då jag tvingades testa en massa material, säger amerikanskan, som var åttonde i storslalomen i går.

"Lite underdog"

Efter Hansdotters starka slalomvinter är Shiffrin bara tvåa i slalomcupen så här långt. Men efter två säsonger som jagad etta verkar det passa amerikanskan rätt bra inför försöket att försvara VM-titeln från Schladming för två år sedan.

– Frida har jobbat hårt på tekniken känns det som. I år känns det som att allt är lite mer under kontroll. Hennes åkning i Flachau var fantastisk, hon förtjänade verkligen att vinna, säger 19-åringen.

– Det har känts lite som att jag jagat hela säsongen. Men jag gillar det. Det är lite coolt att vara vid den här punkten på säsongen och vara med och slåss om cupen, men att jag är nästan lite underdog just nu.

TT:s utsände

Publicerad: