Propulsion vann Prix de Bourgogne

TT-SPORT

Trav. Propulsion har kopplat ett litet grepp på franske storfavoriten Bold Eagle inför Prix dâ™Amerique om en månad. På nyårsafton vann Propulsion franska storloppet Prix de Belgique med Örjan Kihlström i sulkyn.

– Det känns väldigt bra att besegra Bold Eagle här på Vincennes, sade tränaren Daniel Redén.

Örjan Kihlström körde ett offensivt lopp med Propulsion. Efter ett par hundra meter satt ekipaget i spets och då såg det väldigt bra ut för sexåringen.

Tempot höjdes dock markant när Björn Goop kom upp utvändigt med Anna Mix och tryckte på runt sista kurvan.

Utan chans

Inne på upploppet attackerade hemmastjärnan Bold Eagle mycket hastigt. Spurten bet bra till andraplatsen men han var utan chans mot den svenske vinnaren.

– Det gick väldigt fort över upploppet men jag kände mig aldrig orolig någon gång. Jag drog ner skygglapparna 100 meter från mål men behövde aldrig rycka huvan från hästens öron, kommenterade Kihlström som är den enda svenska kusk att vinna Prix de Bourgogne tidigare.

För tre år sedan segrade han med Solvato.

Krafter kvar

Tiden för Propulsion var 1.10,5, en bra tid över medeldistans. Men det fanns krafter kvar i mål.

– Ett perfekt lopp för honom och hästen hade låg puls efteråt. Nu är han definitivt klar för Prix dâ™Amerique (28 januari) och det ska bli väldigt spännande. Nu får han starta i Prix de Belgique om två veckor, men då kommer han att tävla med skor och köras snällt för att bara få en genomkörare inför "PDA", sade Daniel Redén.

Redéns andra häst i loppet, Lionel, satt fast på innerspår med gott om krafter kvar i behåll.

På femte plats kom Day Or Night In på 1.11,1. Tränaren och kusken Johan Untersteiner var väldigt nöjd med placeringen och prestationen.

– Vi fick rygg på Bold Eagle på sista långsidan och min häst följde med riktigt bra in i mål. Han visade än en gång att han inte är så mycket efter de bästa hästarna. Synd bara att han inte klarar av voltstart, då blir det bara galopp. Nu var det bilstart och då fungerar han fint, sade Untersteiner.

TT