Sir Murray: "Jag är exalterad"

Publicerad 2017-01-12

Tennis. Andy Murray har förlorat fem finaler i Australian Open.

Nu är den brittiske världsettan på plats för att vinna - som nyadlad.

– Jag är exalterad, säger den 29-årige tennisstjärnan till TT.

2010, 2011, 2013, 2015 och 2016.

Det är några av Andy Murrays hittills bästa år i tenniskarriären. Men det är också fem år som han förlorat finaler och missat titeln i årets första grand slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

På torsdagen tränade Murray på en av sidobanorna kring mytomspunna Rod Laver Arena och Margaret Court Arena inför årets upplaga, där huvudturneringen inleds på måndag.

TT fick en enskild intervju med världsstjärnan direkt efter träningen, bland folkvimlet av selfie-jagande fans, fotografer och säkerhetsvakter.

I en intensiv promenad över tävlingsområdet Melbourne Park, där kvalomgångar hittills varvats med stjärnornas träningstimmar, berättade Murray om sina förväntningar.

– Jag ser fram emot varje upplaga av den här turneringen. Förhoppningsvis har jag en bra chans i år, säger den trefaldige grand slam-segraren.

Tilldelats order

Förra året återtog Murray den prestigefulla Wimbledon-titeln, försvarade sitt OS-guld i singel i Rio de Janeiro och blev världsetta för första gången.

Insatser som bidrog till att Murray den 30 december förra året tilldelades den brittiska imperieorden (OBE) av Storbritanniens regering. Skotten tituleras därför nu fullständigt som Sir Andrew Barron Murray.

29-åringen är en av de yngsta någonsin som fått den adliga titeln.

– Det är en underbar ära, sade han till The Guardian i samband med utnämningen.

"Bra dagar av träning"

2017 inleder Sir Andy Murray alltså som nyadlad och för första gången som världsetta. Han är toppseedad inför Australian Open där huvudtävlingen startar på måndag.

– Det känns bra. Jag har haft några bra dagar av träning, säger Andy Murray till TT.

I fjolårets herrsingelfinal av den heta grand slam-turneringen förlorade Murray mot Novak Djokovic. Den jämnårige serben vann överlägset i tre raka set.

I november förra året petade Murray ner Djokovic från platsen som världsetta och besegrade honom även i finalen av det avslutande ATP-tourslutspelet i London.

Toppduon möttes så sent som den 2 januari i år, i finalen av ATP-turneringen i Doha. Då fick Djokovic en mindre revansch och vann med 6-3, 5-7, 6-4.

Hur stora är dina chanser att besegra Novak här i år?

– Jag vet inte, säger Andy Murray och sliter sig loss från folkvimlet i Melbourne Park.

Melbourne, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln