Knallen: Watford bröt Liverpools enorma svit

Av: TT

Publicerad:
Liverpools Andrew Robertson deppar efter att Watford gjort 3–0 i det historiska Premier League-mötet.
Foto: Alastair Grant/AP/TT
Liverpools Andrew Robertson deppar efter att Watford gjort 3–0 i det historiska Premier League-mötet.

Liverpools obesegrade svit i Premier League stannade på 44 matcher.

Nästjumbon Watford stod för en jätteskräll och vann med 3–0 hemma på Vicarage Road.

Därmed fick Arsenal behålla sitt rekord i engelsk ligafotboll.

1–2 borta mot Manchester City, den 3 januari 2019.

Det var Liverpools senaste förlust i Premier League före lördagskvällens möte med Watford. Men numer så är historien en helt annan. Watford stod nämligen för den engelska ligasäsongens kanske största skräll när Liverpool besegrades med 3–0.

Det var efter en mållös första halvlek som Watford, inför matchen på 19:e plats och näst sist i ligan, försatte sin hemmapublik på Vicarage Road i fullkomlig extas.

Sarr och Deeney

Hemmalaget gjorde tre mål på 18 minuter och det var nog få som trodde sina ögon då Liverpool dominerat så stort i europeisk och brittisk fotboll under det senaste året. Watfords ytter Ismaila Sarr, två mål, och anfallare Troy Deeney, ett mål, var de stora matchhjältarna för hemmalaget.

Den suveräna serieledaren Liverpool, som är på helt överlägsen kurs mot ligatiteln, förlorade därmed inte bara för första gången på 28 ligamatcher den här säsongen. Utan dessutom för första gången på 45 ligamatcher totalt, alltså sedan i början av förra året.

Säker mark

Den obesegrade ligasviten stannade därmed på 44 raka matcher utan förlust, från januari 2019 till februari 2020. Därmed kom Liverpool aldrig ikapp Arsenal som har rekordet på 49 raka ligamatcher utan förlust, maj 2003 till oktober 2004.

Liverpool leder fortsatt Premier League på 79 poäng, 22 före Manchester City som har en match mindre spelad. Watford tog, i och med segern, klivet upp på säker mark – en 17:e-plats med 27 inspelade poäng i en haltande tabell.

Publicerad: