EM-fyran Kramer besviken: "Suraste positionen"

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2022-08-21

Sveriges Andreas Kramer avslutade det svenska deltagandet på friidrotts-EM med en fjärdeplats på 800 meter.

Andreas Kramer avslutade det svenska deltagandet på friidrotts-EM i München med en fjärdeplats på 800 meter. Svensken sprang i mål på tiden 1.45,38.

– Jag tror att alla vet att fyra är den suraste positionen, säger en besviken Kramer efter loppet.

En taktiskt perfekt genomförd semifinal gav Kramer en plats i finalen, och en chans att försvara sitt silver från Berlin 2018.

Väl där var taktiken densamma, dra ingenting fram till upploppet och lägg i gasen.

Men den här gången var motståndet väl starkt. Kramer kom som planerat starkt på slutet men korsade mållinjen som fyra – 19 hundradelar från pallen.

– Vad ska man säga, en fjärdeplats. Jag tror att alla vet att det är den suraste positionen. Jag genomför loppet som jag ska göra men har väldigt långt fram till toppen på upploppet. Jag är stark och jag vet att jag kan avsluta starkt. Det är surt att det inte gick hela vägen, jag gick verkligen för det, säger Kramer.

”I bra form”

Precis i samma stund som Kramer valde att göra sin attack, hade Benjamin Robert, Frankrike, samma idé på insidan om honom. Det gjorde att Kramer fick en onödigt lång väg fram. Han spekulerar i om det kan ha varit skillnaden mellan fjärdeplatsen och en medalj.

– Jag är i bra form, jag hade kunnat vinna i dag. Det är inte långt fram till medaljerna och förstaplatsen, jag var helt inställd på det, säger han.

”Tar med mig det”

Det är inte ofta man önskar att ett lopp var lite längre, men i dag gör Andreas Kramer det.

– Jag kommer starkt långt ute i ytterspår på slutet och närmar mig dem, jag kände mig stark men det räckte inte. Det är inte svårt att önska att upploppet var några meter extra i dag.

Men ska han hitta något positivt är det att han kan använda sin spurt även i de stora sammanhangen.

– Jag tar absolut med mig det. Jag har sprungit på liknande sätt i gala-lopp. Det jag fått med mig nu är att jag kan komma väldigt starkt på slutet mot det här motståndet också men i dag räcker det inte till en topp-3 placering.

Vann loppet gjorde spanjoren Mariano García.