"Bajen" storvärvar – landslagsback klar

Tim Dahlbacka/TT

Publicerad 2022-07-10

U21-landslagsbacken Pavle Vagic är klar för Hammarby. Arkivbild.
U21-landslagsbacken Pavle Vagic är klar för Hammarby. Arkivbild.

Hammarby förstärker laget ytterligare inför höstsäsongen.

U21-landslagsmannen Pavle Vagic, 22, hämtas in på ett långtidskontrakt från norska Rosenborg, bekräftar klubben.

Sedan tidigare har ”Bajen” gjort klart med spanjoren David Concha och nu är sommarfönstrets andra värvning på plats. Det rör sig om 22-årige Pavle Vagic som närmast kommer från storlaget Rosenborg i Norge och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

Vagic är en del av det svenska U21-landslaget och kan spela både som mittback och på innermittfältet. 22-åringen startade sin karriär i Malmö FF och efter ett antal lånesejourer köptes han av Rosenborg för en rapporterad summa på cirka tio miljoner kronor.

Med i A-landslagstruppen

”Vi har följt Pavle länge och även varit och nosat på honom tidigare, så när möjligheten att få loss honom från Rosenborg kom fanns det ingen tvekan. Pavle är en ung, men redan etablerad spelare som kan spela både som sexa och åtta på mittfältet, och även mittback. Vi i Hammarby har tagit nästa steg där vi kan attrahera och konkurrera om den här kategorin spelare – unga, hungriga men ändå relativt etablerade landslagsspelare på väg uppåt och framåt”, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

En elakartad knäskada hämmade skåningens karriär i Norge något, men han har därefter tagit sig tillbaka och var även kallad till det svenska A-landslaget inför bortamötet mot Norge i Nations League förra månaden. 22-åringen blev dock kvar på bänken hela matchen.

En av de dyraste

”Hammarby är en storklubb i Sverige som spelar en attraktiv fotboll precis så som jag vill spela, så det här passar mig väldigt bra. Här i Hammarby vill jag fortsätta utvecklas som spelare, vinna så mycket som möjligt och spela i Europa”, säger Pavle Vagic.

Enligt uppgifter till Sportbladet blir försvararen en av ”Bajens” dyraste värvningar någonsin då han uppges kosta klubben runt sju miljoner kronor. Pavle Vagic är spelklar från den 15 juli.