Favoriterna vidare i Paris

Av:  Linnéa Engholm/TT

Novak Djokovic tog sig enkelt vidare i Franska mästerskapen.
Novak Djokovic tog sig enkelt vidare i Franska mästerskapen.

Stjärnorna är vidare från den andra omgången av Franska mästerskapen, men det var inte utan att kämpa in i det sista.

Världstrean i tennis, Alexander Zverev, började ställa in sig på semester efter att ha satt sig i ett fiaskoartat 0–2-underläge i Franska mästerskapens andra omgång.

Men tankarna på ledighet fick Zverev, som tog sig till semifinal i fjol, att växla upp och vända till seger 3–2 (2–6, 4–6, 6–1, 6–2, 7–5) mot argentinaren Sebastian Baez, som är rankad 36:a i världen.

– Jag planerade min semester i Monaco. Vart jag skulle åka och vem jag skulle åka med och det hjälpte mig att slappna av, att tänka på stranden, sade tysken efter den tre timmar och 36 minuter långa matchen.

En annan av förhandsfavoriterna, det spanske stjärnskottet Carlos Alcaraz, hade också en tuff dag på Roland Garros.

Världssexan behövde fyra timmar och 38 minuter för att ta hem sin match mot landsmannen Albert Ramos Vinolas (44:a på världsrankningen).

– Jag är trött men det har varit en fantastisk kamp mot Albert, sade Alcaraz efter sin match som han till slut vann med 6–1, 6–7, 5–7, 7–6, 6–4.

Världsettan Novak Djokovic hade det desto lättare. Serben besegrade Alex Molcan (66:a i världen) i tre raka set (6–2, 6–3, 7–6).

Även rivalen Rafael Nadal – som har vunnit Franska mästerskapen 13 gånger, senast 2020 – hade en enkel dag på jobbet. Spanjoren besegrade 139:e rankade hemmaspelaren Corentin Moutet i tre raka set (6–3, 6–1, 6–4).

Publisert: