Nordqvist jagar i LPGA-tourens slutspel

Gustav Sjöholm/TT

Uppdaterad 2022-11-20 | Publicerad 2022-11-19

Anna Nordqvist hade en hyfsad lördag i Naples.

Anna Nordqvist spelade stabilt i LPGA-tourens slutspels tredje runda. Hon ligger på en delad femteplats i den penningstinna tävlingen.

Irländskan Leona Maguire visar superform och har peggat upp för en spännande avslutningsrunda.

Irländskan Leona Maguire var lördagens utropstecken, och stod för en fantastisk tredjerunda som fick motståndarna att blekna i jämförelse.

27-åringen, som gjorde sitt rookieår 2020, hade i och för sig två förvisso stabila rundor på 69 slag vardera bakom sig. Men det var knappast något som ledde till rubriker. Det gjorde däremot lördagens runda som avslutades på 63 slag – en bogeyfri runda med hela nio birdies.

Duell väntar med Ko

Det räckte för att ta upp henne i en delad ledning med nyzeeländskan Lydia Ko på totalt -15. Maguire vann sin första LPGA-tourtävling i år, och kan möjligtvis ha nytta av uppväxten på den gröna ön, när regn och friska vindar står i prognosen inför den avslutande rundan.

– Det är inget jag inte är van vid från Irland. Till syvende och sist måste jag bara gå ut och spela så bra som jag bara kan. Det är allt som går att kontrollera, framför allt om det är dåligt väder, säger Maguire.

Sex slag därefter placerar sig Anna Nordqvist efter en runda på 70 slag, en bogey och tre birdies.

Delad tolva

Madelene Sagström stod för sin hittills bästa runda i slutspelet med sju birdies i scorecardet och klättrade tio placeringar efter en runda på 69 slag.

Sagström, som nyligen fyllde 30, har under tävlingen meddelat på sociala medier att hon förlovat sig med Jack Clarke.

Hade det inte varit för en dubbelbogey på fjortonde hålet, och en bogey på tionde, hade hon haft tätkänning. Med totalt -6 ligger hon nu på delad tolfte plats.

Spelarna på plats i Naples, Florida, gör upp om den största prissumman i damgolfens historia – två miljoner dollar, drygt 21 miljoner kronor.