Ystad med matchboll efter tuff final

Linnéa Engholm/TT

Publicerad 2022-05-24

Ystads Kim Andersson jublar under tisdagens handbollsfinal.
Ystads Kim Andersson jublar under tisdagens handbollsfinal.

Ystad var borträknat en bra bit in i den tredje finalmatchens andra halvlek mot Skövde. Då klev målvakten Niklas Kraft fram och vände matchen till seger 31–27.

– Det var en galen andra halvlek kan man säga, säger Ystad-målvakten.

Två matcher in i finalserien verkar bägge lagen ha identifierat de främsta hoten hos varandra. I den tredje blev det således nya namn som var matchavgörande.

Ystadsduon Kim Andersson och Hampus Karlsson hade inför matchen gjort 11 mål vardera. Karlsson inledde säsongen som nummer två på vänstersex. Men sedan Jim Andersson tvingats avsluta karriären på grund av hjärnskakningsproblematik har 21-åringen gjort kometkarriär.

Den här dagen skulle dock inte vara en målgörare som stod ut mest hos gästerna.

Slutsåld match

För Skövdes del har det mesta handlat om Viktor Hallén (12 mål) och Bjarni Valdimarsson (11), men bägge två hade svårt att hitta in i samma spel som i de första matcherna.

En som däremot kom in bättre än tidigare var Skövdes danske mittnia, Matias Helt Jepsen, som med fyra mål i den första halvleken bäddade för en rivstart från Skövdes sida.

– Jag tycker att vi kommer in med mer energi och jag kommer bättre in i matchen, säger Helt Jepsen till C More i halvlek.

Detta till den stora hemmapublikens stora glädje. Inte en enda stol såg ut att vara tom i arenan.

Smällarna bytte av varandra och det är nog inte fel att anta att blåmärkena syns även om ett par dagar.

Revanschsuget Ystad

Helt Jepsen var en stor anledning till att Skövde en bit in i den andra halvleken hade en fem mål stor ledning. Då klev Niklas Kraft fram.

Ystadmålvakten stod för frilägesräddning efter frilägesräddning och med tio minuter kvar av matchen hade Ystad vänt matchen till en tvåmålsledning.

– Det är ett knepigt läge, men i den här sporten krävs det en sådan liten grej som att få momentum så är man snabbt tillbaka i matchen, säger Niklas Kraft till C More.

Det kunde inte Skövde vända på och Ystad kunde vinna med 31–27.

– Det var en galen andra halvlek kan man säga, säger Kraft, som också blev matchens lirare.

Som om inte förlusten vore nog blev Skövdes olycka dubbel då Valdimarsson i slutminuterna åkte på en befarad knäskada när ena foten gled iväg för islänningen.

Ystad har nu matchboll inför den fjärde finalmatchen som spelas på fredag i Skåne.

– Jag är jävligt imponerad av laget, det är en laginsats, säger Kim Andersson till C More.