Rangersvinst helt utan Lundqvist

Reporter: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
New York Rangers Mika Zibanejad firar 1–0-målet mot Carolina.
Foto: Gerry Broome
New York Rangers Mika Zibanejad firar 1–0-målet mot Carolina.

I en imponerande solouppvisning gjorde Mika Zibanejads inledningsmålet när New York Rangers besegrade Carolina på bortplan i NHL-ishockeyn.

Men en annan svensk stjärna lös med sin frånvaro – målvakten Henrik Lundqvist var inte ens ombytt.

Zibanejad blockade ett skott av Carolinas Jordan Staal, fick med sig pucken och skrinnade sedan med tre försvarare i ryggen mot motståndarmålet. Därmed var ställningen 1–0 till besökarna efter drygt tre spelade minuter.

Svensken noteras även för två assist.

Även Rangers-anfallaren Jesper Fast gjorde ett mål i matchen som slutade 5–2 till New York-laget.

Rangers, som nu har vunnit sex av de senaste sju matcherna, fick däremot klara sig helt utan målvakten Henrik Lundqvist. Som förstemålvakt stod Igor Sjestiorkin, Alexandar Georgiev satt på bänken.

Enligt lagets tränare David Quinn var det Lundqvists eget beslut.

– Eftersom han spelat så lite på slutet hade han ett tungt träningspass under dagen och när det var klart kom han till mig och sa att det var bäst att Georgiev satt på bänken i fall något skulle hända, sade Quinn inför matchen enligt Aftonbladet.

Lundqvist följde i stället matchen från läktaren tillsammans med sin och de andra spelarnas mammor. Det var den andra matchen i rad med mammorna på plats, tydligen ett lyckat upplägg. I förra matchen, också med mammorna i publiken, besegrades Chicago med 6–3.

– Går det bra i kväll vill jag förlänga det här besöket. Det är vad jag tycker, skämtade Quinn under en frågestund med journalister inför matchen.

Publicerad: