Halfvarsson tillbaka – avslutar stafetten

Lasse Mannheimer/TT

Mattias Owen/TT

Publicerad 2023-03-02

Calle Halfvarsson kör den avslutande sträckan för Sverige i fredagens VM-stafett.

Calle Halfvarsson tar hand om slutsträckan i herrarnas VM-stafett på fredagen.

Det trots löfte om att inte köra mer skejt i Planica.

– Calle vet man aldrig var man har, det gäller definitivt hans uttalanden också, säger landslagstränaren Lars Ljung.

För det svenska damlaget blev det brons i stafetten i skid-VM i slovenska Planica.

På fredagen är det herrarnas tur att jaga medaljer.

Så här ställer Sverige upp: Johan Häggström på förstasträckan, Jens Burman på andra, William Poromaa på tredje och Calle Halfvarsson, som stod över 15-kilometersloppet i onsdags, avslutar.

– Vi har haft lite dialog med Calle och han själv har väl insett nu att han är en riktigt bra avslutare på skejt. Vi tror att det blir, precis som i dag, riktigt spännande på slutet, säger landslagschefen Anders Byström.

Lars Ljung fyller i:

– Calle är redo. Nummer ett så känner han att han är i form, han är redo för det här och har kombinationen av åkstyrka och spurt som alltid är viktigt på en slutsträcka.

Talangen reser hem

– Och nummer två: det här är det bästa för laget så han tar på sig lagkaptensbindeln. Han är riktigt taggad för morgondagen och den där sistasträckan som han själv trodde att han lagt på hyllan.

Det blir däremot ingen stafett för Edvin Anger – och heller inget mer tävlande under VM. 20-åringen har rest hem efter ett tungt mästerskap.

– För Edvin blir det jätteviktiga läropengar han får med sig härifrån Planica. Och vi sade tidigare att oavsett vad som händer på VM så har han en fantastiskt säsong att summera när vi väl kommer dit, säger Lars Ljung.