Het Nyquist avgjorde när Chicago nollades

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-01-03

Nashville svenske forward Gustav Nyquist firar ledningsmålet i 3–0-segern mot Chicago.

Nashville vann igen mot Chicago, gjorde tre mål och släppte inte in ett enda.

Det var bland annat tack vare storspel av hemmalagets Gustav Nyquist som är inne i en het poängsvit och trots storspel av Arvid Söderblom i gästernas mål.

Gustav Nyquist satte ettan i numerärt överläge redan fem minuter in i matchen, hans fjärde mål på i de senaste fyra matcherna. Med en assist till det (han och lagkamraten Filip Forsberg fick delad assist till 2–0-målet i tredje perioden) har han skrapat ihop nio poäng på de sex senaste matcherna.

– Det var en okej match. Den var ganska tuff och de gick på oss hårt. Kanske blir vi lite försiktiga och vill inte göra misstag när vi bara leder med 1–0, säger Nyquist till nhl.com efter matchen och tillägger att han kanske inte är så stolt över den mållösa andra perioden.

Lovordas

Men Nashvillebacken Roman Josi har bara lovord för 34-åringen Nyquist. Han är en stor tillgång för laget.

– Han gör ett fantastiskt jobb och har gjort det hela året. Han är otroligt bra i numerärt överläge och bra på att hålla i pucken, säger Josi som också öser beröm över Nyquist för hans roll som en som manar på i omklädningsrummet.

– Han har varit fantastisk ända sedan han kom hit, säger Josi om sin svenske lagkamrat som kom till Nashville i somras på ett tvåårskontrakt.

Söderblom rosad

En som också fick högt betyg, trots två insläppta mål (det tredje baklängesmålet kom när han lämnat isen i slutet för en extra utespelare) var Chicagos målvakt Arvid Söderblom.

Söderblom säger efteråt att han var lite missnöjd med sitt agerande vid Gustav Nyquists ledningsmål.

– Men bortsett från det så spelade jag som jag vill att jag ska spela, säger Söderblom som räddade 33 skott och släppte in två.

– Vi hade velat vinna, inte minst för Söderbloms skull. Han gjorde en del helt otroliga räddningar, säger Chicagos back Nikita Zaitsev.