Dagens namn: Simon, Simone

Wolves slog Chelsea i ifrågasatt julaftonmatch

Publicerad 2023-12-24

Wolverhamptons Mario Lemina (till vänster) firar sitt 1–0-mål i 2–1-vinsten mot Chelsea.

Wolverhampton kunde bärga hem tre välbehövliga poäng när de hemma på Molineux Stadium slog Chelsea med 2–1 i Premier Leagues enda match på julafton. Trots spelövertag fick Chelsea vända hemåt med ännu en förlust i julsäcken.

Chelsea tog kommandot och dominerade i första halvlek. Bästa chansen hade Raheem Sterling i den 32:a minuten då han kom helt fri efter en försvarstabbe men sköt bollen rakt på målvakten Jose Sa.

I andra halvlek startade Wolves bäst och Mario Lemina nickade i sjunde minuten in 1–0 i målvaktens bortre hörn efter en hörna av Sarabia.

Efter baklängesmålet tog Chelsea åter över initiativet. Sterling var inblandad i flera vassa målchanser men det var inhopparen Christopher Nkunku som fick nästa riktigt skarpa kvitteringschans när han efter en dryg timmes spel sköt ett hårt skott som räddades på mållinjen. Det krävdes VAR-koll för att döma bort målet.

Wolves hade flera farliga kontringar men Chelsea låg närmast en kvittering. Ineffektiviteten framför mål var dock slående och i den andra övertidsminuten kunde inhoppande Matt Doherty avgöra matchen i Wolves favör efter ett taffligt försvarsingripande.

Christopher Nkunku nickade in Chelseas tröstmål i slutet av övertidsminuterna men närmare än så kom inte Londonlaget. Tränaren Mauricio Pochettino fick inkassera ännu en förlust och krisen för miljardbygget Chelsea fortsätter.

Det var 28 år sedan en Premier League-match spelades den 24 december och när beslutet om matchdagen kom i höstas väckte det stora protester. Bland annat ansåg supporterunionen i England att det var en ”oönskad julklapp”.