TT-Sport

Pärson avbröt störtloppet

TT-SPORT

Stockholm. Anja Pärson avbröt världscupstörtloppet i Bulgarien med knäsmärtor.

Någon större fara ska det dock inte vara med alpinstjärnans knä.

Pärson var knappt efter segrarinnan Andrea Fischbacher, Österrike, när hon 50 sekunder in i åket i en sväng avvek från banan, grinade illa och tog sig mot knäet.

– Första känslan var att det gjorde väldigt ont. Men nu har jag kylt ner knät med en ispåse och det är lugnt, säger svenskan ett par timmar efter loppet till SVT.

Enligt Pärson var det slagigt i banan.

– Hon sade i en kort radiorapport att det huggit till lite i knät och att hon inte ville riskera något genom att köra vidare, berättar svenskans tränare Mikael Junglind för TT.

Anja Pärson avbröt även fredagens störtlopp men säger till SVT att hon ställer upp i söndagens super-G:

– Det är ingen fara med knät och jag ser fram emot att köra i morgon. Den här banan passar verkligen inte för störtlopp, men den är bra för super-G. Så det kan bli jättebra i morgon, säger hon.

Men segern i den totala världscupen är nu långt borta. Ledarinnan Lindsey Vonn, USA, slutade visserligen på en blygsam tolfte plats men avståndet till Pärson på tredje plats är nu nästan 500 poäng. Vonn kunde dessutom säkra störtloppscupen och har fortfarande 336 poäng till godo på andraplacerade Maria Riesch - på lördagen åtta.

Fischbachers seger var karriärens andra och Österrikes första i damstörtlopp på nästan två år. Med sig på pallen fick hon slovenskan Tina Maze och schweiziskan Fabienne Suter.

Nike Bent slutade på 36:e plats och loppets tredje svenska Kajsa Kling körde ur.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport