TT-Sport

Södertälje tog poäng mot Frölunda

TT-SPORT

Sundsvall. Södertälje tog årets första bortapoäng när man spelade 2-2 mot Frölunda, som nu inte vunnit på fem omgångar.

Frölunda hade ett visst grepp om händelserna i första perioden, och kunde ta ledningen efter 6.11 på ett skott från Tobias Viklund. Men hemmalaget fick inte ut mycket av sitt puckinnehav. Tempot var ofta lågt, och skärpan dålig - särskilt när anfallen skulle avslutas. Frölunda var mera tamt än gnistrande.

Södertälje tycktes märka att det fanns en chans att störa det favorittyngda Göteborgslaget. En bit in i andra perioden tog gästerna över spelet, med en fläkt och energi som Frölunda i stora drag saknat. Och Södertälje fick utdelning.

Efter 10.34 gjorde Linus Klasen 1-1 efter att ha åkt in från kanten, rakt igenom en drös hemmaspelare som inte kunde stoppa honom. Bara 15 sekunder senare tog Södertälje ledningen, när en fri Stefan Pettersson smällde in en målvaktsretur efter skott från Julian Jacobsen. Målet mottogs med en mindre storm av visslingar från läktarna.

Två hemvända NHL-spelare, backen Christian Bäckman och centern Joel Lundqvist, som varit skadad, gjorde comeback i Frölunda denna kväll. Bäckman var bäst av de två, och fick en assistpoäng när Mikko Lehtonen sköt 2-2 i början av tredje perioden. Fler mål blev det inte under ordinarie speltid, och inte heller i förlängningen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport