Bolt springer inte i Malmö

Stockholm. Usain Bolt kommer inte till Malmö i augusti.

Friidrottsgalan skjuts fram och flyttar inomhus sedan arrangören brutit förhandlingarna med staden om nya banor på Malmö stadion.

Så sent som i förra veckan bekräftade Usain Bolts manager Ricky Simms att världens snabbaste man skulle tävla i Malmö den 5 augusti. Nu blir det inte så.

Stiftelsen MAI, som skulle arrangera galan, har dragit sig ur förhandlingarna med Malmö Stad kring de nya banorna i femmiljonersklassen. I ett pressmeddelande säger ordföranden Bengt Bendéus att det inte blev något arrangemangsavtal på grund av orimliga krav från Malmö Stad vad gäller de nya banorna. Det tillbakavisas av Malmö Stad, enligt sydsvenskan.se.

I stället blir det en inomhusgala i Malmö Arena i slutet av februari nästa år. MAI hoppas kunna boka om det andra stora affischnamnet, inomhusvärldsrekordhållaren i stavhopp Renaud Lavillenie, men har inga stora förhoppningar om att få Bolt att springa i Malmö Arena.

– Han brukar inte göra inomhussäsonger, säger Bengt Bendéus, ordförande för stiftelsen MAI, till Sydsvenskan.

Malmö Stad säger nej till Malmö Games 2016 eftersom beslut om Malmö Stadions framtid tas först i höst. Tävlingsdirektören för Malmö Games, Rajne Söderberg, säger i pressmeddelandet att man ska fortsätta att kämpa för att i framtiden få till en tävling.

TT

Publisert: