TT-Sport

Ödmjukt i Växjö efter viktiga segern

TT-SPORT

– Nu ska vi vara både glada, men också riktigt ödmjuka för den här segern.

Leksand. Växjös tränare Sam Hallam glömmer inte hur skakat hans Växjö var efter den första perioden mot Leksand.

Men Växjö vände och vann med 5-2.

Det var en mycket viktig seger eftersom Växjö kom till den här bortamatchen med tre förluster i rad, plus fem raka bortaförluster i bagaget. En ny smäll hade varit oerhört tungt för smålänningarna.

– Jag vet, men samtidigt har jag inte varit riktig orolig eftersom vi har spelat bra i de senaste matcherna, dock utan att få full utdelning. Nu spelade vi inte på topp, men fick tre poäng. Det jämnar ut sig, säger Sam Hallam.

Men under den första perioden var han inte glad. Då dominerade Leksand totalt och ledde med 2-0 i pausvilan.

Det mesta gick då fel för Växjö vars tränare tog timeout efter det andra baklängesmålet. Efter matchen ville Sam Hallam inte berätta vad han sade till spelarna under timeouten.

– Det lämpar sig inte att återberätta. Men jag var riktigt besviken på grabbarnas uppträdande på plan. Jag ville att de skulle prestera en ishockey som de också kunde stå för efter matchen. I periodpausen fick vi också tillfälle att lugna ner oss, prata igenom läget och börja om. Det var nyttigt.

I den andra perioden kom Växjö tillbaka. Mycket beroende på flera Leksandsutvisningar som bjöd smålänningarna in i matchen.

– Det blev en naturligt följd av att vi ökade tempot. Leksands spelare fick problem att hänga med i svängarna. Då åkte de på utvisningar, säger Växjös forward Ryan Lasch, som gjorde de viktiga målen 2-2 och 4-2.

Hans tränare, Sam Hallam, är dock mer ödmjuk:

– Visst ökade vi tempot, men jag kände det som att Leksand var med i spelet hela tiden och kunde faktiskt avgöra matchen strax före vårt kvitteringsmål.

Han tänker på situationen i mitten av andra perioden, vid ställningen 2-1 när Leksands Matt Fornataro först missade friläge och sedan när Växjö i nästa anfall kontrade in 2-2 genom Ryan Lasch.

– Det var en avgörande situation för hela matchen. Vi fick ett mentalt övertag och Leksand kunde aldrig resa sig efter det, säger Sam Hallam.

Helt rätt. I den tredje perioden var Leksand ett slaget lag som kom ner på jorden efter att ha tagit nio poäng på de tre tidigare matcherna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport