TT-Sport

Brynäs vaknade, vände och vann

TT-SPORT

Ishockey. Under strecket före matchen, över strecket en blytung vändning senare. Säsongens femte drabbning mellan Brynäs och Leksand (4-1) blev den svettigaste hittills för Gävlelaget i SHL-ishockeyn.

– Det här var den skönaste segern. Det var lättnad och en enorm glädje, säger Brynäsforwarden Adam Brodecki, efter Brynäs tredje seger av fem möjliga mot Leksand i grundserien.

Det var 19-åringens 1-1-kvittering tolv minuter in i andra perioden som lyckades låsa upp spända nervknutar hos det stressade och pressade hemmalaget när det behövdes som allra mest.

– Det släppte lite där ja, och det brukar bli så. Klart jag också var lite nervös och så men det brukar bara hjälpa mig personligen.

Målet var resultatet av det som behövs för att bryta mönstret - det vill säga lite fräckhet, en chansning och lite tur på det.

Leksands Tomi Sallinen vann sin tekning i egen zon, en lagkamrat skulle sparka pucken vidare. Men?

– Jag tjuvade lite på yttern. Jacke (Blomqvist) sa innan tekningen att jag skulle tjuva på deras back och nu funkade det. Jag åkte runt deras back så att jag fick pucken själv sedan var det bara åka in och trycka dit den, säger Brodecki, med ett brett leende.

Det krävdes dock videokoll där det visade sig att pucken gick via stolpen och leksandsmålvakten Oscar Alsenfelts arm och in.

Ett bortdömt mål och dryga sex minuter senare slet Pathrik Westerholm till sig det läge han behövde och lyfte upp 2-1 i nättaket.

Sedan var Leksand ett slaget lag.

– Det var en stor match. Det var mycket som stod på spel men i de två sista perioderna tog vi över och förde matchen dit vi ville, slår Brodecki fast.

Leksandstränaren Andreas Appelgren håller med honom:

– Vi sänker oss av någon anledning som jag inte kan sätta fingret på. Jag saknar lite individuella prestationer, att någon enskild spelare kliver in och avgör en sådan här match. Men vi har tyvärr inte någon som visar framfötterna där i dag.

TT: Nu är ni under strecket igen, med två poäng upp och får jaga igen istället för att ha det i egna händer?

– Ja, men det kanske passar oss bättre. Vi har spelat bättre när vi har jagat. Sedan vi kom över strecket tycker jag att vi har sänkt vårt spel, så det kanske är bättre att jaga för vårn del. Och gav vi inte upp tidigare under säsongen så ska vi väl inte ge upp nu.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport