TT-Sport

Färjestad krossade Skellefteå

TT-SPORT

Ishockey. Nu är Färjestad på gång på allvar.

Laget chockstartade mot Skellefteå och vann enkelt med 5-1.

– Skönt att vi blivit ett vinnande lag, sade forwarden Anton Hedman.

Att Färjestad börjar komma i form är ett lika säkert vårtecken som fettisdagen. Värmlänningarna har inte tagit tre poäng i Skellefteå på år och dag, men den här gången var det inget snack om saken. När hemmalaget samtidigt var blekare än på år och dag vann Färjestad enkelt sin fjärde raka fullpoängare och tog sig över slutspelsstrecket.

– Vi var inte alls beredda. Vet inte varför, men sedan kunde Färjestad bara spela på resultatet, sade hemmaforwarden Axel Holmström.

Efter en sällsynt knackig säsongsinledning ser Färjestad ut som ett topplag igen.

– Det är inget som har ramlat ner i knät precis. Vi hade en vidrig höst och har lagt ner ett oerhört arbete. Men det är fortfarande mycket som kan bli bättre, sade Anton Hedman.

Många gånger har man hamnat i tidiga underlägen. Nu var det precis tvärtom.

Matchen var i praktiken avgjord redan efter sex minuter.

– Vi har tryckt mycket på det och får ju en fruktansvärd utdelning i början. Skönt att vi kunde visa oss själva det, sade Hedman.

Medan Färjestad inledde helskärpt verkade Skellefteåspelarna inte riktigt närvarande när pucken släpptes.

Färjestad tog befälet direkt och hade en 3-0-ledning redan efter sex minuter, mycket tack vare Anton Hedman, som var inblandad i alla tre målen.

Första målet gjorde han själv i powerplay, mycket snyggt framspelad av Toni Rajala. Finländaren rundade Skellefteåmålet och släppte pucken bakåt vid den första stolpen till Hedman som enkelt kunde lägga in den. Tvåan gjordes på ett direktskott av Shawn Lalonde och trean av Toni Rajala, båda gångerna var det Anton Hedman som stod för framspelningarna.

Färjestad kom till spel utan sin överlägset bäste poänggörare Milan Gulas och saknade även flera andra viktiga spelare, men det spelade ingen roll.

Förstauppställningen med den sylvasse Rajala och kraftfulle Anton Hedman kan räcka väldigt långt i vår för Färjestad.

Kallduschen direkt i början av den andra perioden när Rickard Wallin gjorde 4-0 med en man mindre på isen knäckte definitivt hemmalaget, där junioren Jesper Eriksson fick hemmadebutera i målet sedan Erik Hanses klivit av efter det tredje baklängesmålet.

Med två man mer på isen kunde Skellefteå reducera till 4-1 genom Janne Pesonen, men Färjestad fortsatte att kontrollera händelserna på isen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport