TT-Sport

Ronaldo ordnade Reals seger

TT-SPORT

Fotboll. Kort sagt: Schalke hade lärt sig läxan.

Men det räckte inte till seger.

Real Madrid vann den första Champions League-åttondelsfinalen med 2-0 efter bland annat ett nickmål av Cristiano Ronaldo.

Den 26 februari 2014 är ett datum som Schalke har svårt att glömma. Det var nämligen då som Real Madrid visade upp en glimrande, överlägsen och snudd på magnifik fotboll och vann med hela 6-1.

På onsdagskvällen ställdes lagen mot varandra på nytt.

Inför åttondelsfinalen konstaterade tyskklubbens lagkapten Benedikt Höwedes kort:

– Det är klart att det går att slå dem.

Ny förlust

Men inte då.

Schalke hade inte lärt sig läxan från förra säsongens möte - utan åkte på en ny förlust. Förvisso inte med lika stora siffror, men de lyckades inte stoppa stjärnan Cristiano Ronaldo, som gjorde två mål i storseger i februari fjol, när han nickade in matchens första mål i den 26:e minuten.

– Vi försvarade oss bra, men visst känns det hårt att bli straffade av Reals två chanser, sade Höwedes enligt uefa.com.

– Vi gav dem knappt några chanser att göra mål, och det måste vara vår målsättning i Madrid. Vi har inget bra utgångsläge med allt är möjligt.

Målet var ett resultat av envisa försök.

Efter flera misslyckad inspel och inlägg hittade Real Madrid till slut rätt. Cristiano Ronaldo tajmade löpningen, hoppet perfekt och skarvade in Dani Carvajals boll bakom den 19-årige målvakten Timon Wellenreuther.

Fullträffen var Ronaldos 76:e: mål i europeiska tävlingsmatcher, och delar därmed ledningen tillsammans med Lionel Messi och Raul.

Med elva minuter kvar att spela skickade försvararen Marcello in en projektil till 2-0, och gav därmed Real Madrid ett bra läge inför returen i Spanien den 10 mars.

– Vi hade räknat med att Schalke skulle spela defensivt. Våra mål kom i rätt lägen och vi är glada för segern, sade Real Madrids Toni Kroos enligt uefa.com.

– Vi kanske spelade bättre under första halvan av säsongen, men om några säger att vi är i en kris så tror jag att det är en situation många andra lag skulle älska att vara i.

Tungt för Basel

För Basel gick det inte lika bra mot Porto.

Hemmalaget började visserligen starkt och slog till med ett delikat mål redan i första anfallet. Fabian Freis framspelning var fin, men inte lika vacker och påpasslig som när Derlis Gonzalez använde yttersidan av foten för att vricka in 1-0-målet bakom målvakten Fabiano.

Någon seger blev det dock inte, då Portos Danilo skickade kvitteringen på straff i den 79:e minuten.

– Det var en svår match. Vi visste om att ett litet misstag kunde straffa sig, och det var precis vad som hände. Men som tur var lyckades vi kvittera, sade Danilo enligt uefa.com.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport