TT-Sport

Blytung förlust för krisande AIK

TT-SPORT

Ishockey. AIK Hockey är i kris både sportsligt och ekonomiskt.

Inte blev läget bättre när laget tappade en 2-0-ledning till förlust 2-3 hemma mot Rögle.

– Blytungt, säger forwarden Fredrik Hynning.

För bara tre år sedan spelade AIK SM-semifinal mot Skellefteå inför fullsatta läktare på Hovet. Nu sladdar laget i stället i den allsvenska tabellen, och ekonomin skenar åt helt fel håll. I helgen klargjorde AIK Hockeys tillförordnade vd Johan Segui det allvarliga läget i en krönika på klubbens hemsida: "Läget är skarpt. Kassan är nästan helt tom. Om vi inte tillsammans får in pengar i kassan är det en överhängande risk att detta blir den sista säsongen".

Bra inledning

På tisdagskvällen satt 3 183 åskådare på läktarna när stockholmarna tog emot Rögle. De flesta gick därifrån än mer bekymrade över de svartgulas situation.

– Det är givetvis jättetråkigt. Men vi spelare koncentrerar oss inte på det som händer utanför isen, vi har nog med problem med det sportsliga, säger Fredrik Hynning, 31, som debuterade i AIK:s a-lag för 14 år sedan.

– Egentligen gör vi en bra match, men det studsar inte riktigt med oss. Och det är svårt att vinna när man bara gör två mål också.

Länge såg det ändå bra ut för AIK. 39-årige hockeynomaden Conny Strömberg - i sin femte allsvenska klubb på bara tre säsonger - spräckte efter knappt halva matchen 0-0-läget med sitt första mål sedan han värvades strax före nyår.

Några minuter senare var det dags för en annan förstagångsmålskytt när slovakiske backen Ziga Pavlin drog in 2-0 i en snabb AIK-kontring.

Utan självförtroende

Men för ett bottenlag utan självförtroende och stabilitet kan en tvåmålsledning vara ack så bräcklig. Redan innan perioden var över hade Rögle kommit i kapp efter mål av Jesper Jensen och Christopher Liljewall.

– De får göra för enkla mål på oss, säger Hyllning.

Med drygt fem minuter kvar styrde Viktor Lindgren in gästernas segermål som förstärkte AIK:s kris. Laget ligger kvar på näst sista plats, endast före Södertälje som fick en tung omstart efter att ha sparkat tränaren Janne Karlsson på måndagen. SSK-ledning 3-1 hemma mot Asplöven blev till slut förlust 3-4 efter straffar.

Malmö toppar tabellen, men fick slita hårt för hemmasegern (3-2 efter straffar) mot Oskarshamn.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport