Möller gav Skellefteå sjätte raka

TT-SPORT

Ishockey. Skellefteå tog sin sjätte raka seger på hemmais tack vare en glödhet Oscar Möller.

Karlskrona besegrades med 2-0, båda målen gjorda av Möller som nu gjort sju på sex matcher.

– Kul att puckarna trillar in. Jag spelar med bra killar, säger Skellefteås forward.

Efter en lång skadeperiod har han gjort succé efter sin återkomst. Minst ett mål i varje match från Möllers klubba har varit guld värt för ett lag som började serien knackigt.

– Det har studsat rätt de senaste matcherna, men så spelar vi också bra och skaparmycket chanser. Det är ett bra tecken, säger Möller, som slog till på direkten när Skellefteå fick chansen i numerärt överläge mitt i den första perioden.

Bara sju sekunder behövdes och under den tiden hann Skellefteåbacken Sebastian Aho göra en spektakulär räddning på offensiv blålinje innan Oscar Möller prickade in 1-0. Hans andra fullträff kom i öppen bur på slutet när Karlskrona jagade kvittering.

Karlskrona spelade tajt och kompakt i mittzonen men Skellefteå tog sig ändå förvånansvärt enkelt igenom gång efter gång.

Ökade farten

Skellefteå skruvade upp tempot i den andra perioden. Långa stunder parkerade hemmalaget i anfallszonen, hade bra fart på skridskorna och ständiga platsbyten gjorde att Karlskrona sällan tilläts att låna pucken. Bara storspel av gästernas målvakt Johannes Jönsson förhindrade Skellefteå att utöka sin ledning. Två ramträffar och ett knippe andra heta målchanser skapades men trots ett massivt spelövertag ledde hemmalaget ändå bara med ett mål inför slutperioden.

– Vi gör en monsterperiod, åker mycket skridsko och är nära flera gånger. Synd att vi inte kan sätta dit den, säger Oscar Möller.

Försvarsspelet har varit Skellefteås svaga punkt så här långt i serien. Laget har inte satt tillräcklig press på motståndarna. Nu såg det helt annorlunda ut. Skellefteåspelarna var aggressiva över hela banan och Karlskronaspelarna hade direkt minst en svartgul spelare över sig när de fick pucken.

Är ikapp Karlskrona

Skellefteås anstormning bedarrade i slutperioden och Karlskrona var en stolpträff ifrån att ordna förlängning innan Möller avgjorde i öppet mål.

Skellefteås seger innebär att man nu har nått ifatt Karlskrona. I oktober ledde sensationslaget från Blekinge SHL medan de sexfaldiga mästarna höll till i seriens nedre regioner. Men Karlskronas svarta november har fortsatt in i december och laget har bara en seger på sina sex senaste matcher.

Skellefteå har gått åt motsatt håll och tog nu sin sjätte raka seger på hemmais. Nu parkerar man på samma poäng och samma målskillnad som Karlskrona.

TT