Skärpt Linköping slog Frölunda

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Linköping slog Frölunda med 2-0 och stärkte sin fjärdeplats i hockeyligan. Nu avslutar östgötarna seriespelet med två hemmamatcher.

– Det ser jättebra ut, säger lagkaptenen Niklas Persson.

Frölunda och Linköping har tagit var sin storseger mot varandra under säsongen. Frölunda vann med 7-1 i Scandinavium i höstas, medan Linköping segrade med 5-0 på hemmaplan i januari. Nu fick Marcus Högberg i östgötarnas mål hålla nollan mot Frölunda för andra gången i rad.

Men framförallt jagar Linköping en så bra tabellplacering som möjligt. Luleå på tabellens tredjeplats är bara en poäng före. Samtidigt har Linköping inte helt säkrat en placering bland de sex bästa som går direkt till kvartsfinal.

Niklas Persson, som själv gjorde det viktiga 2-0-målet mot Frölunda i början av tredje perioden, tittar mest på sjätteplatsen.

– Varje poäng och varje match är otroligt viktiga. Det är en stenhård fajt, säger den 36-årige centern.

Persson gillar läget

Han har gott hopp om fler poäng i de två sista omgångarna. Linköping avslutar med två hemmamatcher, mot HV71 och Malmö.

– Det är två lag som spelar offensiv hockey och vill åka mycket. Det blir ett riktigt roligt derby mot HV på lördag. Det ska vi verkligen njuta av. Och Malmö är ju klart som elva eller tolva, så de kan slappna av och köra utan något att förlora, resonerar Niklas Persson.

Det märktes att torsdagens match betydde mest för Linköping, och att Frölunda hade en ganska lång skadelista. Linköping kom för sin del utan Garrett Roe och den avstängda duon Chad Billins och Nick Sörensen.

Frölunda var inte utan engagemang, men däremot fattades skärpan ibland i viktiga lägen. Samtidigt var Linköping disciplinerat, och lät sig inte skakas av hemmalagets spelmässiga överläge i början.

Ledning i powerplay

Gästerna tog ledningen efter 45 sekunder i andra perioden. Nichlas Hardt vispade in en retur i powerplay.

– Att får första målet i en sån här match, med två lag som åker mycket skridskor och är jobbiga att spela mot, det tror jag är värdefullt, säger Linköpings assisterande tränare Klas Östman.

Frölundatränaren Roger Rönnberg håller med om att Linköping vann välförtjänt. Men hans lag har säkrat andraplatsen, och kan sikta helt mot slutspelet.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN