Ledin efter förlusten: "Det brinner"

TT-SPORT

Ishockey. Comebacken slutade med en 0-3-förlust.

Per Ledins känslor:

– Det brinner, sade han efter Karlskronas bortamöte med Djurgården.

I laguppställningen var Per Ledin uppskriven som extraforward. I båset stod 39-åringen vid sidan av bänken, där han även växlade mellan att sitta på en ditställd stol och hänga på sargkanten.

Det var vad han fick sysselsätta sig med i närmare fyra minuter - sedan fick forwarden speltid i mötet med Djurgården på Hovet.

Bland det första han gjorde?

Ledin delade ut en liten bröstvärmare som fick Niclas Bergfors att tappa balansen. Sedan fortsatte Karlskrona-spelaren precis som han har gjort i karriärens alla klubbar; han gruffade, han snackade.

– Det gäller att sprida energi. Det finns bara en puck och alla kan inte ha den, så det gäller att bidra med olika saker. Man gör ett mål, spelar fram någon, tar en smäll, ger en smäll⦠proppa någon, stå upp för varandra. Det är ganska självklart, sade han.

"Surt"

Den här gången innebar Ledins spelstil ingen skillnad för Karlskrona.

Djurgården, som hade lite problem med gästernas samlade försvar mellan röd- och blålinjen, var för bra och tog ledningen efter 7.26 av första perioden genom Lukas Vejdemo. I andra ökade Calle Ridderwall på till 2-0 och i tredje satte Linus Johansson trean.

– Surt, det är alltid surt att förlora, sade Ledin.

– Det brinner ju. Jag åkte ju inte hit för att förlora.

Per Ledin, som senaste året tillhörde en schweizisk klubb, spelade sin senaste match i mars. Sedan dess har han tränat på som vanligt, bland annat hemma på en trampmaskin i källaren och den senaste tiden på is med Karlskrona.

Enligt Ledin fanns orken där.

Ändå var han inne på att det kommer att krävas mer om tiden i Karlskrona ska bli lyckosam.

– Man vill prestera mer, bättre. Det hjälper inte att jag spelade matcher i mars, men nu har jag valt att spela, jag får acceptera läget och se till att bli lite elakare i anfallszon, sade han.

"Hjälpa oss"

Tränaren Ove Molin är dock säker på att Per Ledin kommer att göra laget bättre.

– Vi gick runt på 13 forwards, och han spelade i lite olika konstellationer. Det är aldrig lätt. Men den hockeyspelare Per Ledin är så kommer han kunna hjälpa oss i många olika situationer på banan, sade han.

– De här minuterna han fick i benen nu kommer göra honom gott. Vi är helt övertygade om att han kommer att kunna hjälpa oss.

Med Djurgårdens trepoängare mot Karlskrona - säsongens första för Stockholmsklubben - klättrar laget i den något haltande SHL-tabellen och är numera tvåa. Växjö toppar och Färjestad är trea. Karlskrona är kvar som nästjumbo.

TT