Björklöven fortsatt obesegrade

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Björklöven fortsätter jubla i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Björklöven fortsätter jubla i hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Tio matcher – noll förluster. Så ser Björklövens resultatrad ut i hockeyallsvenskan. Vita Hästen gav serieledaren en rejäl fajt men "Löven" vände två gånger och tog tre nya poäng.

Björklöven har gått riktigt starkt hittills i hockeyallsvenskan och inte förlorat en enda av de tio inledande matcherna. Även om man utmanades rejält av Vita Hästen på fredagskvällen lyckades Björklöven vända underläge två gånger om och vinna med 7–5.

– Det är starkt av oss att vi lyckas komma härifrån med tre poäng trots underläge både en och två gånger, säger Daniel Norbe till Västerbottens-Kuriren efter matchen.

Efter två perioder hade lagen hunnit göra totalt nio mål varav fem kom på drygt två och en halv minut i andra perioden. Och det var Vita Hästen som gick in i den avgörande perioden med en 5–4-ledning.

Efter fyra spelade minuter i den tredje perioden fick gästande Björklöven en straff och Oskar Steen fick chansen att kvittera. Chansen förvaltade han väl när han drog på ett skott som hittade in bakom Adam Werner.

Med drygt halva perioden kvar fick Vita Hästen chansen att spela fem mot tre i nästan en minut – men Björklöven lyckades reda ut situationen. I stället kunde serieledaren ta ledningen med knappt tre minuter kvar när Axel Ottosson hittade Oskar Steen som stod fri intill mål och kunde styra in 6–5. Direkt efter kunde Daniel Norbe skicka in pucken i tom kasse till 7–5 och Björklövens tionde raka vinst.

– Tio raka vinster, det kan man inte klaga på. Vi jobbar varje dag på vårt spelsystem. Det är i slutspelet vi ska vara som bäst, det är då det ska sitta men det är klart att det är en fördel om det sitter redan nu, säger Norbe till VK.

På Hovet besegrade AIK Kristianstad med 2–0 och Västervik vann över Modo med 2–1. Mora besegrade Almtuna med 4–3 och Tingsryd gick vinnande ur hemmamötet med Karlskoga, 2–1.

Publicerad: