Grosjean missar F1-lopp efter otäcka kraschen

Av: TT

Publicerad:
Romain Grosjeans bil fattade eld efter söndagens krasch i Bahrains GP. Fransmannen klarade sig efter omständigheterna bra, men står över nästa helgs tävling.
Foto: Brynn Lennon/AP/TT
Romain Grosjeans bil fattade eld efter söndagens krasch i Bahrains GP. Fransmannen klarade sig efter omständigheterna bra, men står över nästa helgs tävling.

Som väntat dröjer det innan formel 1-föraren Romain Grosjean är tillbaka på racingbanorna. Efter söndagens otäcka krasch står han över kommande helgs F1-lopp, meddelar hans stall Haas.

I kraschen i Bahrains F1-lopp klövs fransmannens bil i två delar och fattade eld samtidigt som den brakade in i skyddsräcket. Ändå kunde 34-åringen ta sig ur bilen på egen hand, och fördes sedan till sjukhus med lättare brännskador samt skador på revbenen.

På söndagskvällen mådde han ändå tillräckligt bra för att kunna skicka en hälsning på Instagram. Där tackade han det ofta kritiserade cockpitskyddet halo, för att han fortfarande var vid liv.

"Jag är okej, nästan okej i alla fall. Tack för alla meddelanden, Jag var inte positiv till halo för några år sedan, men jag tycker att det är en av de bästa sakerna som har införts i formel 1. Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag", säger han.

Trots att han efter omständigheterna klarade sig lindrigt undan, blir det inget tävlande till helgen för Romain Grosjean. Han står över söndagens F1-lopp, också det i Bahrain, och ersätts av stallets reservförare Pietro Fittipaldi. Det blir VM-debut för den 24-årige brasilianen, som är barnbarn till dubble världsmästaren Emerson Fittipaldi.

"Efter att ha bestämt att det bästa är att Romain står över åtminstone ett lopp, så var det ett ganska enkelt beslut att ersätta honom med Pietro", säger stallchefen Günther Steiner i ett uttalande.

Helgens VM-deltävling är den nästa sista för säsongen.

Publicerad: