Serieledande Alingsås fick stryk

TT-SPORT

Handboll. Tabellettan Alingsås fick sig en omgång i elithandbollen i bortamötet med Sävehof. Partille-laget vann med klara 27-21 och närmade sig poängmässigt. Ola Forsell Schefvert var överlägsen i matchprotokollet med sina nio mål för hemmalaget. Sävehof har liksom IFK Kristianstad två poäng upp till Alingsås, men Kristianstad har spelat två matcher färre i den haltande tabellen.

I botten tog IFK Ystad säsongens andra poäng efter 33-33 borta mot Guif. Målmässigt bidrog åttamålsskyttarna Henrik Dahlberg och Erik Gannby mest. Och det var nära att det hade blivit sensationell seger. Guifs kvittering genom Daniel Wigö kom med fem sekunder kvar.

Bottenkollegan Hammarby åkte däremot på ett nytt knappt nederlag. I en svängig match var det gästande Lugi som tog segern efter Alfred Jönssons 24-23-mål i slutminuten. Stockholmslaget har bara tagit tre poäng på 13 matcher.

Ystads IF vann med uddamålet hemma mot Karlskrona, 28-27. Ystad tog timeout med 43 sekunder kvar och Carl Löfström sköt segermålet med två sekunder kvar att spela, skriver ystadsallehanda.se.

TT