Nu kan Färjestad avgöra hemma

Växjö. Färjestad är en seger från SM-final i ishockey.

Men laget har inte vunnit hemma mot Växjö den här säsongen.

– Det är en statistik vi inte är nöjda med, sade centern Jack Connolly.

3-2 på bortais ger 3-2 i matcher till Färjestad. Därmed är det fortsatt bara bortasegrar i den här jämna semifinalserien i ishockey.

– Känns skönt att stå här som segrare igen. Tredje segern här på kort tid är vi fantastiskt glada över, sade Leif Carlsson, tränare i Färjestad.

– Det finaste man kan göra är att komma till final. Men det är långt kvar dit, fortsatte han.

Klart är i alla fall att det blir en sjätte match. Färjestad har då hemma, på fredag. I Karlstad har man dock inget vidare facit. Man har förlorat tre raka hemmamatcher där - och bara gjort två mål.

– Blir en stor match för oss. Grabbarna är förväntansfulla. Vi har chansen att stänga den här serien och nu är vi i förarsätet igen, konstaterade amerikanen Jack Connolly, 24.

Han bidrog till segern med sitt 3-1-mål, bara 58 sekunder efter Milan Gulas solomål i mitten av den tredje perioden. Pontus Åberg sköt från kanten. Ett skott som Lassila inte kunde hålla och på returen stötte Connolly in sitt första slutspelsmål för Färjestad (i fjol blev han mållös).

– Jag hade chanser förra året så det var skönt att sätta den nu, sade Connolly, som är väl medveten om att Färjestad inte vunnit mot Växjö hemma den här säsongen.

Smålänningarna har segrat i samtliga fem mötena i Karlstad. Det senaste, i måndags, tog Växjö efter förlängning.

– Det var en riktig batalj det, men det är en statistik vi inte är nöjda med. Av någon anledning har vi förlorat alla de matcherna.

Samtidigt åker Växjö upp till Värmland med målet att det ska bli en avgörande match på söndag.

– Och som det har varit mötts väl vi här igen i en sjunde match, kommenterade Fredrik Hellgren, assisterande tränare i Växjö.

Om den femte semifinalen sade han i övrigt:

– Vi ville vända trenden genom att vinna hemma, men saknade skärpan. Den fanns inte där riktigt i avsluten.

Redan efter tio sekunder kom Färjestads ledningsmål. Patrik Lundh kom fri och prickade in sitt fjärde mål i årets SM-slutspel.

Växjö tog sedan över och hade de bästa chanserna, men Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel stoppade det mesta.

TT

Publisert: