Snabb sorti för Ottosson Eide

Publicerad 2014-03-12

Sotji. Sitskiåkaren Linnéa Ottosson Eide fick ingen rolig start på sitt Paralympics. I ymnigt snöande körde svenskan ur onsdagens slalom direkt.

Det besvärliga vädret gjorde att arrangörerna flyttade tävlingen från fredag till onsdag och många åkare hade stora problem i den oerhört svårkörda banan.

Ottosson Eide var förberedd på att köra hårt från start men kände redan vid första porten att det inte fungerade som hon ville. Vid den andra gav hon upp.

TT: Vad var det som hände?

– Det hände ingenting. Jag jobbade alldeles för lite så det var det som var felet. Jag gjorde ingenting så det hände ingenting.

– Jag var jättetaggad så jag är besviken på mig själv, absolut. Det här är ju det värsta som kan hända. Nu får vi försöka gå hem och gråta och komma tillbaka, och inse att det bara kan bli bättre.

Hon ville varken skylla på bytet av dag eller vädret.

– Det var ett bra beslut, absolut. Och jag tänkte inte så mycket på förhållandena. Efteråt går det säkert att hitta undanflykter den vägen men jag ska försöka att inte göra det. Det var bra förutsättningar. Det är mitt fel helt och hållet.

Nu är det fullt fokus på storslalomen på söndag som gäller.

– Nu ska jag ta revansch. Det är skönt att det är några dagar kvar att ladda på.

Vicente Tomas, tränare till Ottosson Eide, såg inte heller något att skylla på vädermässigt.

– Förhållanden var ändå ganska bra. Okej, det är lite gropigt, det är inte optimalt, men det är vad det är. Vi försöker alltid anpassa oss efter förhållandena. Det var inte de bästa förhållandena men vi gjorde vårt bästa med det, säger Tomas.

TT:s utsände