Ibrahimovic kan missa flera matcher

Stockholm. Drömmen om Champions League-bucklan lever för Zlatan Ibrahimovic.

Men han missar troligen kvartsfinalreturen nästa vecka.

Ibrahimovic skadade sig i Paris SG:s 3-1-seger mot Chelsea.

Efter 67 minuter tog han sig åt höger baklår efter att oattackerad ha slagit en passning mitt på planen. Han rörde sig haltande mot sidlinjen och meddelade tränaren Laurent Blanc att det var över.

Frågan är förstås hur illa det är.

En lättare sträckning och det finns en liten chans att han spelar returen på Stamford Bridge på tisdag. Rör det sig om en bristning väntar vila, behandling och rehabiliteringsträning de kommande veckorna. Då riskerar han även att missa en eventuell semifinal.

Det lutar mer åt det senare.

Inte sig lik

Ibrahimovic har sällan varit skadad de senaste åren, men vi befinner oss i slutet av säsongen när typiska belastningsskador som muskelbristningar lätt kommer. Det fanns tecken under matchen på att landslagskaptenen är sliten.

Han gjorde inga uttalanden efter matchen, men till Viasat Fotboll sade PSG-ordföranden Nasser Al-Khelaifi:

– Han ska undersökas, men ett par veckor skulle jag tro att han är borta. Vi får hoppas att det inte är för allvarligt.

– Han har problem med muskeln. Han ska träffa läkaren i morgon och undersöka lårskadan. Vi vet inte när Zlatan kan vara tillbaka, sade Blanc till Expressen.

Med eller utan Ibrahimovic åker PSG till London med favören. Det räcker med uddamålsförlust för att gå vidare.

PSG fick en drömstart hemma på Parc des Princes. Ezequiel Lavezzi snappade upp John Terrys rensande nick, lät bollen rulla nedför bröstet innan han drog till med vänstern.

Teknik, balans, precision... och 1-0 efter fyra minuter.

På Ibrahimovics djupledsboll fick argentinaren ännu en chans. Men han stördes av Gary Cahill och sköt i burgavelns utsida.

Självmål av Luiz

Så långt var det Paris match, men Thiago Silvas klumpiga tackling på Oscar ändrade förutsättningarna. Oscar var inte dummare än att han föll över Silvas utsträckta ben. Milorad Mazic blåste och pekade på punkten. Fram klev Eden Hazard och placerade in kvitteringen.

Belgiern prickade sedan stolpen i ett av många anfall under Chelseas starka period i slutet av första.

PSG ville ha straff när Cahill och Edinson Cavani brakade samman, men Mazic friade. Han släppte även Ibrahimovic armbåge på Terry i samma sekvens.

David Luiz blev matchens otursgubbe när han styrde in PSG:s 2-1 i eget mål efter en timma.

Och på tilläggstid skickade Javier Pastore in 3-1.

– Ett mycket viktigt mål. Ett tvåmålsöverläge är verkligen bra. Jag är glad att jag hjälpte laget att vinna den här matchen, sade Pastore.

– Vi lät Pastore göra som han ville. Det blir svårt (att vända) men det är fortfarande öppet, sade Chelseas tränare José Mourinho.

TT

Publisert: