Spelarna vill ha kvar Hamrén

Publicerad 2013-11-20

Stockholm. Erik Hamrén ser ut att bli kvar som förbundskapten - trots VM-missen.

Ett besked som spelarna i landslaget välkomnar.

Efter att ha nått EM 2012 misslyckades nu Erik Hamrén att ta landslaget till fotbolls-VM. Fortsättning lär sannolikt följa med Hamrén vid rodret över kvalet till EM i Frankrike 2016, och han har spelarna stöd i ryggen.

– På den korta tid han har varit här har han tagit oss till ett EM och varit nära att ta oss till ett VM. Med lagen som vi har mött är det bra gjort, säger Rasmus Elm.

Alexander Kacaniklic:

– Jag tycker att han är en jättebra tränare. Han har gjort det bra för landslaget, och för mig personligen.

Anders Svensson debuterade redan när Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck var färska vid landslagsrodret, och har haft svårt att hålla sin ordinarie plats på mittfältet under Hamrén.

– Man kan inte klaga på hans prestationer egentligen. Vi gick till EM och fick en tuff lottning med Tyskland som solklar favorit, där andraplatsen är det som vi ska nå. I playoff får vi tuffast möjliga lottning, säger han.

TT: Vad är det som landslaget saknar, som gör att ni inte når VM?

– Jag tycker att det senaste halvåret har det sett bättre och bättre ut. Det var ett lite halvknackigt kval, men vi har gjort en del bra matcher mot slutet, perioder mot Österrike och Irland borta. Det känns ändå som att vi har varit på g, så det är lite surt, det är en jävla lott att få Portugal av alla lag.

Även vänsterbacken Martin Olsson stämde in i hyllningskören till Erik Hamrén efter tisdagens misslyckande på Friends Arena.

– Jag gillar ju Erik. Jag tycker att han är en bra tränare, säger han.

– Vi visade att vi kan spela fotboll, men i dag gick det inte även om vi försökte.

TT