TT-Sport

Oavgjort för PSG mot Chelsea

TT-SPORT

Fotboll. Zlatan Ibrahimovics Champions League-dröm lever. Men läget kunde vara bättre.

Det första åttondelsfinalmötet mellan hans Paris Saint-Germain och Chelsea slutade oavgjort, 1-1.

Det går inte en Champions League-säsong utan att Zlatan Ibrahimovics uttjatade "Den där jävla Champions"-citat vevas om och om igen.

Svensken yttrade orden 2009 efter att han med Inter blivit utslagen i åttondelsfinal mot Manchester United, och de gäller än i dag.

Nu är PSG:s härförare inne på sitt 14:e försök och än så länge kan det gå vägen.

Åttondelsfinalmötet med José Mourinhos Chelsea är, förutom ett kärt återseende mellan "Ibra" och hans tidigare tränare, en chans till revansch för Parislaget. I fjol åkte PSG ut i kvartsfinal mot just Chelsea, och laget önskade få med sig en seger från hemmamötet på Parc des Princes för att ha med sig ett bra utgångsläge inför returen i London.

Så blev det dock inte.

Det var Chelsea som tog ledningen i den 36:e minuten. Branislav Ivanovic satte 2015 års första Champions League-mål när han nickade in 1-0 till gästerna.

Mourinho beordrade hem sina mannar under matchens andra halva samtidigt som PSG inledde en massiv kvitteringsjakt.

Det täta Chelsea-försvaret tvingade ut PSG:s spel på kanterna, men via inlägg och hörnor lyckades hemmalaget ändå skapa en hel del målchanser. Totalt vann PSG avslutsstatistiken med 14-1 (6-1 på mål).

I ligamötet med Caen i helgen handlade mycket om Zlatan Ibrahimovic målfirande, där han slet av sig tröjan och visade up en överkropp fylld av temporära tatueringar i en kampanj för FN:s World Food Programme. Mot Chelsea fick han aldrig chans att visa om de fortfarande satt kvar.

I stället var det anfallskollegan Edinson Cavani som fixade kvitteringen till 1-1 i den 54:e minuten.

På tilläggstid hade Zlatan Ibrahimovic förvisso en nick som kunde ha blivit till ett segermål. Men ur det trängda läget fick svensken inte något större tryck på bollen och Thibaut Courtois kunde stöta ut den till hörna.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport