TT-Sport

"The Mauler" - vaken när andra sover

TT-SPORT

Stockholm. Svensk natt har blivit dag för Alexander "The Mauler" Gustafsson.

UFC-stjärnan har en annan dygnsrytm för att kroppen ska vara anpassad för det sena mötet med Anthony "Rumble" Johnson.

– Jag har inga problem att sova på dagarna, säger han.

Under en längre tid tryckte Alexander Gustafsson på att han ville ha en match på hemmaplan. När väl organisationen UFC gav vika var det med ett krav: huvudmatchen skulle gå på bästa sändningstid i USA.

Det har gjort att svenskens möte med Anthony Johnson väntas starta runt klockan 04.00 natten till söndag.

För att hamna i rätt dygnsrytm lades Gustafssons lägeravslutning i amerikanska San Diego, som är nio timmar efter tiden i Sverige.

"Lite trött"

Nu när han är tillbaka i Sverige, efter fem veckor i USA, ska han fortsätta leva efter amerikanska tid.

– Är lite trött nu men det är för att jag går på diet och kommit hem från en lång resa. Men det känns bra ändå. Jag lever på San Diego-tid, så egentligen ska jag äta frukost nu, säger han i samband med pressträffen på Tele2 Arena under onsdagseftermiddagen.

– Men jag har ju levt med den här tiden de senaste fem veckorna, så det är inget problem. Det sitter i kroppen.

28-åringens dygnsrytm gör att teamet runt honom också har vridit tillbaka tiden. Ett val som alla har gjort för att hålla Gustafsson sysselsatt under nätterna fram till klockan sex, sju på morgnarna då det är dags för samtliga att bädda ner sig på hotellet i Stockholm.

– Det har gjort att vi måste hitta på saker under nätterna för att hålla honom och oss vakna, säger managern Tomas Ghassemi.

"Catering på nätterna"

För att lyckas med det har Gustafssons hotellrum blivit mer än ett ställe för att bara sova.

Sponsorer har skeppat över kosttillskott, pokerbord samt tv-apparater och tv-spelkonsoler till rummet så att han och alla andra ska hålla sig sysselsatta under tiden då stora delar av Stockholm fortfarande sover.

– Vi har även fixat så vi att vi får catering på nätterna. Sedan har vi massörer som kommer på bestämda tider för att massera "Alex" och se till att han har det bra. Vi har ordnat med allt han behöver under de sista dagarna fram till galan, säger Ghassemi.

Det välfyllda hotellrummet och sällskapet är också något som Gustafsson uppskattar, och han säger att tiden går fortare än vad han först trodde att den skulle göra.

– Jag är ju inte ensam. Jag har ju hela mitt team med mig. Vi är tillsammans, dricker kaffe, tar ett varv på stan och sedan tränar jag. Tiden går fort, säger han och avslöjar sedan något mer detaljerat om vad som pågår under nätterna på hotellrummet.

– Vi lirar tv-spel för fullt. Det är allt från bil- till shootingspel. Allt möjligt egentligen, säger Alexander Gustafsson.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport