TT-Sport

Unika hattricks och galen målfest

TT-SPORT

Fotboll. Målfester, upphämtningar och unika hattrickhjältar.

Helgens Bundesligaomgång bjöd på två praktmatcher.

Det blev en sanslös målfest under lördagens Bundesligafotboll. Serieledarna Bayern München tillintetgjorde Hamburg hemma på Allianz Arena. Mario Götze såg i den 70:e minuten till att matchen slutade hela 8-0 till storklubben. Det är Bayerns Münchens största vinst på 31 år (9-0 mot Kickers Offenbach 1984).

Ändå blev det inte den match under omgången som bjöd på flest antal fullträffar. Bayer Levekusen tog emot tabelltvåan Wolfsburg och bortalaget gick snabbt upp i en 3-0-ledning. Hemmalaget kom emellertid sensationellt tillbaka och under slutet av tilläggstiden stod det 4-4.

29 227 åskådare fick sedan se nederländaren Bas Dost volleyskjuta in 5-4 med matchens sista spark. Värt att notera? Såväl Bas Dost (fyra mål) som hemmalagets Son Heung-Min (tre mål) slog till med varsitt hattrick. Det är första gången på tio år som spelare från båda lagen lyckas med ett hattrick i en och samma Bundesligamatch. Extra tungt för Son Heung-Min, som är det första spelaren på tio år som förlorar en match efter att ha noterats för tre mål.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport