Tidigare SvFF-medarbetaren fick kvarts miljon

TT

Publicerad 2021-11-02

Genrebild.

Den polisanmälda tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse, rapporterar SVT.

Den tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet (SvFF) fick sparken för att ha låtit sin egen förening ta del av bidragspengar – och blev sedan polisanmäld av förbundsstyrelsen.

Dessförinnan hade dock förbundet valt att inte polisanmäla medarbetaren för händelsen, som uppdagades redan i våras. Nu rapporterar SVT att medarbetaren i fråga ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse i somras. Flera källor bekräftar det hela, skriver SVT, och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ska ha godkänt uppgörelsen.

Sjöstrand vill dock inte kommentera SVT:s uppgifter.

– Jag ser ingen anledning att kommentera innehållet i en överenskommelse mer än att vi behöver respektera de regler som gäller, säger han.

SVT och TV4:s Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om hur den före detta medarbetaren gett sin egen förening drygt en halv miljon kronor i bidrag i ett jämlikhetsprojekt. Pengar som senare betalades tillbaka.

Brottsrubriceringen i ärendet är trolöshet mot huvudman, och enligt SVT har de första förhören med representanter från SvFF hållits.