Medvedev tillbaka – drömmer om Wimbledon

Av:  TT-AP

Daniil Medvedev under söndagens träningspass i Genève, inför den här veckans ATP-turneringen i den schweiziska staden.
Daniil Medvedev under söndagens träningspass i Genève, inför den här veckans ATP-turneringen i den schweiziska staden.

Tennisens världstvåa, ryssen Daniil Medvedev, är tillbaka på ATP-touren efter fem veckors skadeuppehåll.

Inför turneringen i schweiziska Genève berättar han att han följer Rysslands invasion av Ukraina med oro.

Medvedev uttrycker sig precis som tidigare försiktigt gällande det ryska anfallskriget. Sedan invasionen inleddes den 24 februari har den regerande US Open-mästaren flera gånger sagt att han vill ha fred, och att han önskar att alla människor får leva i säkerhet.

Efter sin skadefrånvaro – Medvedev har missat fem veckor efter att ha opererats för bråck – gör han den här veckan comeback i Genèves ATP-turnering, och har då på nytt fått frågor om situationen i Ukraina, och om han följer kriget.

”Väldigt upprörande”

– Ja, jag har haft en del tid att följa det som händer, det är väldigt upprörande, säger Daniil Medvedev.

Den ryska regeringens beslut har fått långtgående konsekvenser även för de flesta idrotter. Ryska tennisspelare får visserligen fortfarande tävla på ATP- och WTA-tourerna, men grand slam-turneringen Wimbledon har valt en hårdare linje och stoppar i år alla spelare från Ryssland och Belarus (som stöttar den ryska invasionen).

Genrep inför Franska

Medvedev hoppas dock fortfarande att det ska finnas en möjlighet att ställa upp i turneringen. Wimbledon, som inleds i slutet av juni, har meddelat att beslutet kan rivas om krigets förutsättningar ändras på ett påtagligt sätt.

– Jag vet inte om beslutet är hundraprocentigt fastställt. Jag skulle bli väldigt glad om jag fick spela Wimbledon, om det är möjligt. Jag älskar den turneringen, säger Daniil Medvedev.

Till att börja med får han fokusera på en annan grand slam-turnering, Franska mästerskapen i Paris, som börjar nästa söndag. Genève Open spelas också på grus och fungerar som genrep.

Publisert: