Bankman pekas ut som ny ordförande i Östersund

avTT

Publicerad:
Foto: Per Danielsson/TT
Östersunds FK är i djup ekonomisk kris. Arkivbild.

Ekonomiskt krisande Östersunds FK:s valberedning har föreslagit en ny ordförande. Det handlar om bankmannen Mathias Rasteby, 50 – något som bekräftas av klubbens företagargrupp för Aftonbladet.

– Vi plockade fram honom. Det här blir bra. Vi har haft en ganska lång dialog, säger företagargruppens talesperson Nils Åke Hallström till tidningen och tillägger:

– Mathias är en väldigt trovärdig och seriös kille på alla sätt. Han har jobbat på Nordea i många år som bankman. Nu har han passerat 50 år och kan köra lite som han vill då hans ekonomi är väldigt god. Han har tid och kunskap och är en mycket ärlig och trovärdig person.

Rasteby vill själv inte kommentera uppgifterna, men enligt Aftonbladet har han tackat ja till att bli Östersunds näste ordförande och blir i så fall sannolikt vald på årsmötet den 12 mars.

Förra veckan krävde ÖFK:s företagargrupp, med sponsorer och aktieägare, den nuvarande styrelsens avgång. Några dagar senare ställde ledamöterna Maria Wilén, Peter Rung och Britt Bohlin sina platser till förfogande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Östersund