Förbundet ändrar sig efter Mbappés bojkott

TT-AP

Publicerad 2022-09-19

Kylian Mbappé under en Nations League-match mot Kroatien i juni. PSG-stjärnan har en pågående konflikt med det franska landslaget angående bildrättigheter. Arkivbild.

Franska fotbollsförbundet (FFF) ger efter för anfallaren Kylian Mbappés krav och gör om det bildrättighetsavtal som landslagsspelarna är bundna till.

”Efter samtal med den franska landslagsledningen, ordföranden, förbundskaptenen och en marknadschef, har det franska fotbollsförbundet förpliktigat sig att, så snart som möjligt, revidera avtalet som gäller bildrättigheter för uttagna spelare”, skriver FFF i ett uttalande.

Det nuvarande avtalet, som gällt sedan 2010, kräver att alla spelare ställer upp på olika tillställningar med landslagets sponsorer, skriver AP. I utbyte får spelarna 25 000 euro för varje landskamp de spelar. Kylian Mbappé anser dock att överenskommelsen är orättvis då bilder på vissa spelare används mer än andra.

Därför stod han över ett marknadsföringsevent i mars och hotade också med att inte vara med med på tisdagens planerade fotografering med en av landslagets sponsorer inför de kommande Nations League-matcherna.