VM-hjältarna hemma: "Ganska less på tårta nu"

TT

Publicerad 2023-03-06

Skid-VM i slovenska Planica är över.

De svenska medaljhjältarna är hemma på svensk mark igen.

– Vi är ganska less på tårta nu, säger Frida Karlsson.

Längdlandslaget mötte pressen på Arlanda på måndagseftermiddagen där längdchef Lars Öberg tog ordet.

– Det här gänget som med mig här har presterat varenda helg sedan världscupen startade, det har skapat en enorm press både från svenska folket och från dem själva. Att under den pressen leverera som bäst när det gäller tycker jag är världsklass. Jag är förmodligen världens stoltaste längdchef, säger Öberg.

Vid bordet, bakom mikrofonerna, gömde sig två tårtor.

Frida Karlsson såg inte särskilt sugen ut på att hugga in.

– Vi är ganska less på tårta nu, säger hon och syftar på det tårtkalas som det svenska längdlandslaget haft med anledning av succén i Slovenien.

Mycket vila får de blågula åkarna däremot inte, redan till helgen väntar nya världscuptävlingar i Holmenkollen – med 50 kilometer fristil för herrarna på lördagen och samma sträcka för damerna på söndagen.

– Just nu är jag inte så sugen, men om några dagar är jag nog det, det blir bara att ladda om. Holmenkollen är en väldigt rolig plats att tävla på också, jag hoppas att det får bära fram oss, säger Karlsson.

Ebba Andersson:

– Vi får se hur många som är sugna på femmilen, ryktet har gått att många kanske är lite trötta efter det här mästerskapet, men jag är ganska säker att när det väl är dags för start på söndag, då är i alla fall jag och Frida taggade på uppgiften, säger hon.