Veteranen Lloyd slutar: "Gick sin egen väg"

Emil Forsberg/TT

Publicerad 2021-08-17

Carli Lloyd. Arkivbild.

Bronsmedaljen på OS i Tokyo blev Carli Lloyds sista.

Nu meddelar den 39-åriga veteranen att hon lägger av efter säsongen.

– Jag är glad och tacksam över att ha stått bredvid denna fotbollsstjärna, säger Pia Sundhage till Aftonbladet.

Lloyd har representerat det amerikanska fotbollslandslaget i 17 år där hon svarat för 128 mål på 312 landskamper.

Efter två VM-guld, två OS-guld och ett OS-brons ser 39-åringen slutet på sin fotbollskarriär.

”Genom alla mål, troféer, medaljer och mästerskap vi vunnit är det jag är mest stolt över att jag aldrig ursäktat mig. Alla ser framgången, men jag har uppskattat arbetet bakom kulisserna och motgångarna jag behövt övervinna för att nå de härliga ögonblicken”, säger hon i ett pressmeddelande.

En som fått dela de amerikanska landslagsframgångarna med USA är den tidigare förbundskaptenen Pia Sundhage.

– Jag är glad och tacksam över att få ha stått bredvid denna fotbollsstjärna och coachat henne till två OS-guld och ett VM-silver. En teknisk, dynamisk lirare med bra huvudspel. Hon gillade att tävla, hon var envis, ihärdig och gick sin egen väg ibland. Egocentrisk lagspelare i ett fantastiskt team med vinstgivande (patriotisk) laganda, säger hon till Aftonbladet.

Innan Lloyd lägger skorna på hyllan kommer hon att avsluta säsongen med klubblaget Gotham FC i den amerikanska fotbollsligan NWSL och spela fyra vänskapsmatcher med USA i höst.

”Landslaget hjälpte till att föra sporten till en aldrig tidigare skådad nivå av popularitet och kulturell betydelse. Jag har hört många spelare säga att de vill lämna sporten bättre än de hittade den och jag tror att det är så. Jag vet att det här laget är i bra händer på planen och att fansen kommer att fortsätta att stödja vårt lag i framtiden”, säger hon.