Klart: Nottingham tillbaka i Premier League

Av:  TT

Djed Spence, höger, och hans Nottingham vann kvalfinalen mot Huddersfield och är därmed tillbaka i Premier League.
Djed Spence, höger, och hans Nottingham vann kvalfinalen mot Huddersfield och är därmed tillbaka i Premier League.

I 23 år han fansen längtat efter Premier League.

Nu är väntan över.

Nottingham är ett lag för toppligan efter att Levi Colwills självmål gett en 1–0-seger i kvalfinalen mot Huddersfield.

De rödklädda fansen studsade av glädje på Wembleys läktare och spelarna på planen var inte sena med att haka på firandet.

De jublade, dansade och skrattade.

Vilket inte var konstigt – för första gången på 23 år lyckades Nottingham ta sig hela vägen tillbaka till Premier League.

1–0-segern i kvalfinalen mot Huddersfield i London var ändå av det turliga slaget, då det var ett självmål som avgjorde.

James Garner skickade in ett tidigt inlägg, Ryan Yates såg ut att tajma löpningen perfekt men han hann ändå inte på bollen. I stället tog den på Huddersfields Levi Colwill och styrdes upp i målvakten Lee Nicholls kryss.

Något mer mål blev det inte och därmed är Nottingham tillbaka där klubben senaste spelade säsongen 1998-1999: Premier League.

Från och med i sommar ska ska den klassiska klubben tampas med toppligans och världens storlag i form av bland andra regerande mästaren Manchester City och Champions League-finalisten Liverpool.

Avancemang till Premier League uppges vara värt, enligt nyhetsbyrån AFP, omkring 170 miljoner pund, motsvarande drygt 2,1 miljarder kronor.

Publisert: