Besvikelsen stor efter förlusten: "Förkrossande"

Sverige deppar efter semifinalförlusten.
Sverige deppar efter semifinalförlusten.

Det slogs publikrekord och det låg en VM-final i potten.

Då sved det rejält att Sverige inte kunde rubba Frankrike.

– Förkrossande, säger Hampus Wanne.

Med seger efter seger har Blågult de senaste veckorna höjt VM-tempen och på fredagskvällen kom 19 128 åskådare till Tele2 arena, de flesta för att försöka bära handbollslandslaget till final.

Men festen kom av sig.

Och efter förlusten, 26–31, var det besvikna svenska spelare som en efter en kom till den mixade intervjuzonen.

– Nu kommer man ha en lång natt framför sig, säger vänstersexan Hampus Wanne.

Han fick börja på bänken, kom in i andra halvlek och kunde inte dölja sin besvikelse över att Frankrikes målvakt Vincent Gerard fick göra tolv räddningar.

– Vi bränner alldeles för mycket och det är väldigt irriterande att göra det i en semifinal, säger Wanne, som själv satte sina två avslut i matchen.

– De har ju såklart en landslagsmålvakt i gluggen, men jag tycker att vi missar lägen som vi inte har gjort under hela turneringen. Och det är många i laget som gör det.

Göteborgaren, till vardags lagkamrat med flera av fransmännen i FC Barcelona, hade hoppats att Sverige kunde bjuda hemmapubliken på mer än så.

– I dag var det nästan som att man fick nypa sig själv när man satt på bänken och kollade upp, det var riktigt sjukt att det var så gult i princip i hela arenan. Den bilden kommer jag definitivt ha med mig.

Eric Johansson, 22-åringen som gör sitt första VM och sköt fem av de svenska målen, var också han besviken.

– Otroligt tungt. Vi hade alla som mål att vi skulle göra allt vi kunde för att nå en VM-final. Tyvärr var vi inte tillräckligt skarpa och Frankrike var ett bättre lag, säger han.

– Vi kom inte upp i nivå riktigt i både anfall och försvarsspel. Just nu är det bara väldigt surt.

Frankrike lyckades spela sig fram till många bra lägen för mittsexan Ludovic Fabregas, som sköt sex mål.

– Det blir svårt att hitta balansen där och avstånden blir lite långa i försvaret, säger Jonathan Carlsbogård som själv fick ett rött kort sent i matchen.

– Jag kände väl direkt att kanske var en tvåa, men rött kort kan kännas lite hårt kanske.

TT: Hur länge får ni tillåta er att vara besvikna nu?

– Till i morgon klockan 14, för då är det video på Spanien och fokus på det. Det skulle betyda otroligt mycket att ta en medalj, vår strävan har varit att ta oss till en final men då ska vi göra allt för att vinna bronsmatchen.

Publisert: