Talangen får chansen: "Kommer vara värdefull"

TT

Publicerad 2024-02-13

Häckens Monica Jusu Bah är uttagen i Peter Gerhardssons trupp till Nations League.

Flera stjärnor är skadade och missar Sveriges Nations League-playoff mot Bosnien-Hercegovina. Då får talangen Monica Jusu Bah chansen för första gången.

– Hon visar kvalitet som är viktigt internationellt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Fortsatt spel i A-divisionen i Nations League är vad som står på spel för svensk del – och stjärnor som Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson, Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig saknas på grund av skador.

Då har Gerhardsson valt att ta ut Monica Jusu Bah, till vardags i Häcken. 20-åringen har imponerat, inte minst under lagets Champions League-spel där hon stått för två assist så här långt.

”Hon visar kvalitet”

– Monica har gjort det väldigt bra i Häcken mot bra motstånd i en internationell miljö. Hon visar kvalitet som är viktigt internationellt, det är snabbhet och speed och hennes djupledslöp är väldigt intressanta, säger Gerhardsson på en presskonferens där han presenterade truppen.

Det är första gången Jusu Bah är uttagen till A-landslaget, men hon har tidigare spelat med ungdomslandslaget.

”Har kvaliteter”

– Hon har inte varit med i A-landslaget någon gång, vilket gör att vi tycker det är kul och intressant att se henne i träning. Ofta ser man spelare i klubbmiljö eller i U23 men man behöver se dem i vår träning. Vi valde att ta med Monica för att hon har kvaliteter som vi tror kommer att vara väldigt värdefull både på kort och lång sikt, säger Gerhardsson.

Playoffspelet i Nations League avgörs i ett dubbelmöte mot Bosnien-Hercegovina. Kosovare Asllani missar den inledande matchen på grund av en avstängning.

Playoffmatcherna spelas 23 februari i Bosnien med retur 28 februari i Stockholm.