Efter rattfyllan: "Här för att spela fotboll"

Daniel Kihlström/TT

Rico Liljedahl/TT

Publicerad 2023-04-24

Malmös Sergio Peña startade mot IFK Norrköping trots att han är misstänkt för rattfylleri.

Malmö FF-mittfältaren Sergio Peña startade hemmamatchen mot IFK Norrköping – trots att peruanen förra veckan greps av polis misstänkt för rattfylleri.

– Vi hade ett bra snack i veckan, så det var ingen överraskning för mig att jag startade i dag, säger Peña efter matchen.

Det var i tisdags kväll förra veckan som MFF-stjärnan Sergio Peña stoppades av polis när han körde en bil i centrala Malmö.

Den peruanske landslagsmannen misstänks för rattfylleri och olovlig körning. Brott som Peña har erkänt.

– Jag var på middag med en vän. Vi äter och pratar om många saker. Vi dricker några glas vin och efter middagen kör jag hem. Jag vet att det inte är bra, men ja, jag kommer inte göra det igen, sade Peña några dagar senare till Kvällsposten/Expressen.

Mittfältaren startade dock i kvällens stormatch hemma mot IFK Norrköping.

Efter matchen vill peruanen dock enbart prata om fotboll när han möter journalister.

– Jag kom hit för att spela fotboll. Så när jag tränar och spelar är det enbart fotboll i mitt huvud.

– Allt som händer runtomkring är mitt liv – jag måste lösa problemen, säger han.

Efter incidenten förra veckan sade klubben till flera medier att 27-åringen inte är avstängd från träning eller matchspel, men uppgav att man har vidtagit disciplinära åtgärder mot spelaren.

Under försäsongen petade den nye MFF-tränaren Henrik Rydström vänsterbacken Martin Olsson till lagets första träningsmatch efter att veteranen kommit sent till några samlingar. Den händelsen går dock inte att jämföra med Peñas situation, anser Rydström.